14 de desembre, 2016

68. El Pessebre

Aquesta matinal, la 68, ha tingut un especial significat per mi, llevat la intervencio quirúrgica de l 19 de setembre. No tenia gens clar si el meu estat fisic i el maluc esquerra estaría en condicions per poder compartir-la junt amb altres 20 matinaires. 

No ha estat un record de participació, llevat la baixa per diferents motius de 7 matinaires habituals, però d'entrada és la la clàssica MATINAL DEL PESSEBRE I ESMORZAR DE NADAL. Amb l'Orland, fins al darrer moment, no teníem decidit el lloc per a celebrar-la, si l'habitual a La Mola, o a un restaurant (club Epyc) de Matadepera, que ja havíem parlat amb el seu gerent Pablo, o el Casal de la Gent Gran de Matadepera, que al dos els i agraïm el tracte rebut, encara que finalment el dilluns 12 vàrem decidir LA MOLA. A dos dies del 14, dia de la matinal, vàrem contactar amb el Pep de la Mola, per fer la reserva de taula, i corrent avisant a tothom de la decisió final e inclús aprofitant com fem sempre de avançar la comanda per esmorzar segons cadascú prefereix, i d'aquesta manera guanya temps.

Vaig provar el dia 8 de pujar des de can Robert a la Mola, i objectiu complet, sense cap molèstia al maluc operat i la cama esquerra perfecta com no, sense oblidar els bastons de muntanya.

Teníem un problema en el pessebre, doncs l'any passat al baixar-lo em va caure i és va trencar en cents de trossos. En Toni Bayon es va oferir per buscar un altre Sant Josep i en va trobar un però bastant més alt que el propi pessebre. L'Orland, en la seva qualitat d'enginyer, ha intervingut i reduït al Sant Josep, per cabre dintre el pessebre i l'operació a estat un èxit fabulós.



A les 8 ens trobem a Rubí 19 matinaires, ja que a Terrassa en esperen en Joan i Pilar. Iniciem la marxa i en arribar al nostre lloc habitual, en Maño i el Toni preparen la col·locació. Fem servir per seguretat la corda que porto. Ja instal·lat el pessebre, varis valents, com Nuri II, Gabriel, Joan, Héctor.. Fan l'adoració, mentre la resta firmem al llibre de recordatori que deixem al costat pessebre amb l'escut del cer de Rubí i la secció de Matinals..

Anem ja una mica curts de temps i em poso a davant per mercar el ritme... Accedim a La Mola creuant camins que els hi agrada a la colla. Arribem a dalt, però abans la Rosa Gabriel i jo avancem de la resta a la fi de fer els preparatius de la comanda, numeració de regals, números del sorteig... En arribar la resta ja enfilem tots a l'Ermita, doncs tenim la primera sorpresa: el fet de cantar en Josep Benet una Nadala, una altra amb la seva esposa Empar i una tots junts, que a donat un toc d'elegància a l'acte. Com no la coneguda 25 de desembre...fum.fum... Però ja pensen en els ous i botifarra.

Ja dintre, la Laura i en Pep, la Mola, ens van servint a tots mentre que la Rosa i Gabriel han repartit els postres recollits que cadascú ha pogut portar. Arriba l'hora del nostre joc AMIC MATINAIRE. Tots hem portat un regal de menys de 5 euros i al sortir de l'ermita la Rosa ha donat uns números fets per ella i en  Gabriel ha posat número a cada un dels regals. El Papa Noel i els dos ajudants es preparen a un racó del restaurant i un muntanyenc fa unes fotos. La Rosa canta els números els regals que el Gabriel ha introduit en una gran saca plena fins a dalt i els repartim entre tots.





  Ja es tard. Prenem cafè i xumets que el restaurant ens ofereix d'obsequi així com unes participacions de loteria. 17 participacions de 4 cèntims cada una d'elles, fen un total de 0,68 cèntims del número 08230, que jo guardaré amb cura a veura si ens toca quelcom.

Com sempre, i sense perdre la practica, agafo un salva plats, faig les quadrícules per participant i en Manel va cantant plats que anem distribuint. A part las despeses comunitàries, com amanides porrons que o repartim entre els que em participat.



Finalment ja iniciem la baixada, per camins diferents. A Can Poble coincidim amb l'Oriol, que aquest dia es cuida del bestia per carregar els materials que diversos industrials deixen a Can Poble, i els porta amb els cavalls cap a la Mola dia a dia. Ja cap el final del recorregut tornem a passar per davant el pessebre. Està tot igual com el mati hem posat (només faltaria), i ja ens acomiadem desitjant-nos un BON NADAL a tots i BONES FESTAS  per als que avui no ens han pogut acompanyar.

Una matinal per recordar. Pessebre, nadales, esmorzar de Nadal, amic matinaire i la il·lusió complerta de haver aconseguit poder arribar a temps, per acompanyar a tot el grup, i ja pensant en l'any nou. El dia 18 de gener de 2017, la matinal 69 a  Mura. Cel-lebrarem el 6è aniversari, i repartirem placas per als matinaires que han assolit les 12-24 i 36 matinals.

Gràcies a tots. A l'Orland, que ha estat pendent durant aquest temps de la meva evolució i que avui amb esforç ens ha acompanyat; la Rosa i en Gabriel; Josep Benet i Empar; Antonio el Maño i Toni; i la resta per la grata companyia.

A tots una abraçada.

Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS


Crónica: Alfons Capamany
Fotos: Gabriel Alsina, Joan Valles, Miquel, Canals, Manel Almendros
Edicio i muntatge: Manel Almendros







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada