10 de gener, 2018

80. Mura, 7e Aniversari

El temps passa molt ràpid, tant que aquest dimecres 10 de gener de l'any nou 2018, tením programada la clàssica matinal a MURA, lal número (80), i celebrar els 7   anys de les matinals entre setmana del Centre Excursionista de Rubí.


Encara amb el disgust a sobre per al robatori a  Sant Llorenç que ens varen fer del nostre estimat i petit pessebre matinaire, cap a finals dl mes de desembre, entre els dies 29/30 i no em sabut res més.


Aquest cop com consecuencia del grip i alguns amb recuperació, no hem pogut superar els 36 de l'any passat, però tot i així som aquesta vegada 27. Molts records per en Pere Navarra, Miquel Ojeda que estan surtin de diverses lesions.

En Pere Abella i Joan Urquizu, aquest cop s'han ofert per a portar la matinal, i veure i gaudir d'indrets nous de l'Obac. Per això passarem de llarg de la Falconera cap un objectiu, el cim del Pujol  de la Mata (711 m), un cim molt bonic, que arribes a dalt passant per un parell de vies equipades amb grapes i des de dalt gaudir dels Pirineus i entorns amb un dia preciós que ens ha acompanyat.


Els que no s'han atrevit a pujar a dalt del tot han pogut gaudir d'una cova petita, però tipus tobogan, que ha fet gaudir a més d'una, que com nenes s'han llençat a creuar per al seu conducte fins a l'altre extrem.

Estàvem preocupats amb el Pere , per no arribar massa tard a MURA, ja que el restaurant que porta actualment la Irene, novio i germana. La Irene, es filla d'un Travessaire. Havíem previst arribar entre 10 i10,15 i posem en Joan Urquizu com llançadora, i sense donar-nos compta a part de gaudir del cim, arribem al restaurant a les 10,30


Encara resten alguns Tions, aquest cop pocs, però recordem que és tradició a MURA de fer concursos veinals i  casi totes les cases guarnin-los, cada una més bonic, tradició que alguns del grup no coneixien.




Arribem al restaurant La Pujada (abans Laica), on la Irene ja posa en marxa l'esmorzar que comencem amb unes amanides molt atraients, pa torrat per sucar all i tomàquets i acompanyat amb vi de taula, gasosa i aigua, tot esperant els segons plats. Guanya còmodament els peus de porc amb cigrons de Mura (petits però molt bons) cigrons de la terra.

Per postres, com no, un pastís. En Pep Isus com patriarca te l'honor de bufar l'espelma i l'Alfons de tallar-ho, amb tants talls, que semblava la multiplicació dels pans i peixos de la Bíblia... Encara en varen sobrar.

Com darrerament és tradició en nostra rapsoda Josep Andreu, ens dirigeix al grup unes paraules que han sortit del seu cor i que ens recita amb l'estil propi d'ell amb força i valentia.


Mancava com no, i aquest cop present amb cos, anima i veu, en Josep Benet, que ens canta una balada i ens quedem bocabadats tots plegats.

Ja arribem a les 12,45 i encara estem entaulats. Es hora d'aixar-nos doncs el Bus ens espera a MURA i cap a Rubí, on arribem a les 2,15 de la tarda.

Una matinal molt bonica, i ja ens preparem per a la (81), aquest cop cap a la comarca de la maresma, al municipi de Sant Vicents de Burriac, on a la mà d'en Josep Benet i Empar anirem a gaudir del Castell de Burriac i. els seus entorns.



Bon any matinaire. Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Julian Rodriguez, Magda Costa, Manel Almendros i Miquel Canals


Edicio i Muntatge Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada