14 de novembre, 2018

89. Senders de Rubi

Avui 14 de novembre 2018, ha tingut lloc la MATINAL (89), i aquest cop sense cotxe, sense tren, sense BUS i a peu,  ja que el recorregut ha estat al mateix Rubi.

Com ja es tradició desde l'any 2017, volíem fer un recorregut d’una de les vàries Xarxes Locals  d’ Itiniraris que el CER, junt amb l'Ajuntament i altres Entitats locals, estan habilitant per a fer de Rubi una Ciutat amb NATURA.i ben cert que la tenim.

A les 8 en punt ens hem trobat a la part alta de l’Estació Nova 34 matinaires, encara que en Gabriel, per un tema particular, ens ha hagut de deixar i finalment el grup ha quedat amb 33. Aquest cop ens han acompanyat Issac, com a representant local del VxLLengüa, junt amb altres 4 voluntaris. En Miquel Canals serà el nostre guia i ens explica l’ itinerari.


Sortim de l'Estació i anem per l'Avinguda Massana, Fabrica Espona i cap la bassa dels Alous, on podem contemplar la bassa plena de vegetació. Anem pujant per el Torrent dels Alous fins arribar a la part alta del Bosc de Ca N’Oriol, fins a  la Rosa dels vents, que el nostre centre a l'any 1999, amb motiu del 50 aniversari, va posar i a on podem veure gravats els vents i els cims propers. Aprofitem per esmorzar  fen les fotos del nombrós grup.

Anem cap al Torrent de Can Barata, però abans passem a prop de l’ abandonat camp de golf públic, ja en l’actualitat molt deixat, i amb agradables sorpreses en trobar alguns bolets, concretament rovellons, cames de perdiu  i algún fredolic. Baixem i gaudim dels corriols que, de forma zigzagant, ens tornant a portar a la part alta de Can Tirarïes (masia derruïda),on podem veure la renovada font i que un cartell assenyala aigua no potable.



En Pere Abella, rep una trucada que el fa abandonar en aquest punt, per motius familiars, i que  el venen a recollir. Seguim l’excursió prevista i arribem finalment al bosc de Ca N’Oriol, on a l’era ens acomiadem, recordant que el dia 20 a les 19,15 al centre farem la reunió per macar el calendari de les matinals entre setmana per l’any 2019. També que el 12 de desembre, muntarem el pessebre a La Mola, cantarem Nadales, dirigides per Josep Benet i Empar, i gaudirem del joc de l’amic matinaire,  (regal màxim de 5 euros) i amb la presència del Pare Noel i els seus ajudants, i com no, postres de NADAL per desitjar a tots unes BONES FESTES NADALENQUES i VENTURÓS ANY 2019.

Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Eulalia Fradera, Magda Costa, Manel Almendros i Miquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada