11 de desembre, 2019

100. Matinal Centenaria

Avui, 11 de desembre de 2019, celebrem la matinal 100, nou anys, mes a mes cada dimecres segon del mes una matinal nova, cercant nous indrets, el nostre grup ha anat creixent tant en número com també anem sumant any darrer any un any més d'edat, però mantenint l'alegria i la il·lusió per aconseguir nous reptes.


Dissenyem per aquesta ocasió una nova samarreta amb cremallera frontal i amb el nostre escut i las 100 matinals. Que just tenen lloc a la celebració dels 70 anys del CER de Rubí.


Abans del dia d'avui vàrem crear una comissió de 10 membres, a fi un repta que un dia l' Alfons li va proposar a l'Orland: "Si al Puigmal el Centre va muntar el Jacuzzi perquè no a la Mola." l'Orland va contestar: "I perquè no"

I ja ens tens, fil a l'agulla, l'Orland com a pare del jacuzzi calculant, com a bon enginyer, mirant quants litres d'aigua necessitarem. Finalment seran 500 litres com a mínim. Per no agafar aigua de la Mola calculem garrafes de 5 litres. Doncs...100. Tot això fa que necessitem lloc d'alt per anar portant part del material i deixar-lo a un magatzem del monestir. El cablejat de la llum i bombona de gas seran facilitats per al Restaurant i ens faciliten molt el fet de pujar pes.

S´han fet proves, fins a dues vegades a casa de l'Orland i Rosa, Hem fet el muntatge i dividits els 10 en tres grups, els muntadors de l'estructura del jacuzzi, els instal·ladors dels calefactors i bomba de bombeig i en Manel fotografia.

Per temes de logística, sortim de Rubí nou membres a les 7 del matí a fi d'arribar a la Mola abans de les 9 hores que hem quedat en el personal del Restaurant a fi d'obrir-nos el magatzem i muntar el jacuzzi. A les 7,45 surten els restants matinaires de Rubí, dirigits per en Pere Abella. Son en total 25, ja que de Terrassa vindran al punt de trobada altres 4, en conjunt avui serem 38.

El grup del Pere Abella, ajudat per en Jaume Pagés, penjant el pessebre, i alguns dels assistents s'animen a escalar un tram per adorar-ho, amb ordes i arnesos de seguretat. Després fan un petit esmorzar i una petita volta a fi d'arribar tots a La Mola a volts de les 11.


Amb 1 hora s'ha muntat el jacuzzi i part del grup de muntatge aprofitem per fer la primera remullada, amb l'aigua a una temperatura increïble. Tothom gaudeix de valent inclús la Rosa porta 3 patitos.... Quins records, al Puigmal va aparèixer un patito de s'opte (de goma clar).




















































A volts de les 12 donem per tancat l'ús del jacuzzi, ja que s'ha de desmuntar, bombejar l'aigua cap als dipositis de la Mola (ús bany) i embalatge altre cop de la resta d'equipament.
Las garrafes d'aigua al abocarlas, han estat aixafades i guardades en unes borses grans, ja que a l'acabar la festa, les repartirem i les baixarem entre tots nosaltres per no deixar res de deixalles a dalt.


Mentre es fa l'embalatge en Pere Abella, porta la gent dintre l'Ermita (per cert gèlida) i l'Empar farà, a falta de la presència d'en Josep Benet, les cantades de Nadales, ajudade per l'Alfons. Começem amb el nostre himne, l'Oda Matinaire, que tenim gravada per en Josep.














































Abans la Rosa junt amb l'Empar posen a l'Ermita 7 espelmes, en gratitud a Sant Llorenç i Sant Bernat Menthon (patró dels excursionistes), una per cada 10 anys de història del CER, en gratitud 70 anys d'història del CER i les 100 matinals.

Tenim previst dinar a les 13:30: Abans de les 13 ja hem fet la foto de tots junts a fora de l'ermita, hem repartit els números i recollit els regals per l'amic matinaire. Recollit el tast de Nadal ja podem començar a dinar.

Prèviament tots han dit el que volien per dinar, encara que sempre 2 o 3 errors fan que tinguem de repassar llistes i plats escollits i algú hem pillat a part d'un parell d'errates per part de l'Alfons en recollir els menús, però 38 són molts i tots funciona perfectament i és solucionat al moment.
























Com ja és tradició, a les postres (una barbaritat, omplim 6 plats). Sobren tants que els donem al personal i a altres taules que estaven també dinant.

I arriba el moment en què arriba el Pare Noel, Alfons, ajudat aquest any per a 3 ajudants, Eulàlia, Isidre i Gabriel, llevat la gran quantitat de regals, i amb un vestit espectacular nou que la Montse Casanoves ho ha arreglat del tot, ja que l'any passat el Pare va tindre un petit accident i es va trancar quasi del tot.





















Tenim per sorpresa al costat nostre una taula amb un matrimoni amb una nena d'uns 5/6 anys que el Pare Noel, al estar una mica "afònic", ens ajuda a cantar els números del regal, que són donats als corresponents titulars.


La "Caixa" matinaire, te un petit sabran que L'Alfons, aprofita per invertir-ho amb quatre ampolles de cava que ens repartim entre tots 38 per a brindar.

Desitjar-nos felicitats a tots, agrair a la comissió, als de la Mola i que tinguem tots un molt Bon Nadal.


El temps empitjora i l'acomiadament es fa a dalt, ja que tothom baixa molt ràpid fins als cotxes. L'Alfons es queda d'escombra i acompanya a tres matinaires i a Can Robert recollim altres 6 que estaven una mica separats dels primers. Finalment arriben l'Empar i Núria que ajudades per un noi que cuida dels rucs, que baixava del restaurant ens trobem tots i ens acomiadem.

Un dia fantàstic. Gràcies a tots per assistir i gaudir-la i als membres restants de la comissió, que sense ells no hagués estat possible, Orland, Rosa, Eulàlia, Magda, Pere,Miquel,Isidre, Joan Vallés i en Gabriel i agrair la disposició en tot moment del personal de La Mola.

Una abraçada a tots

Alfons Capmany



Imne Matinaire: Lletra: Alfons Capamnay

Canta: Josep Benet

Diseny de l'escud de les 100 matinals: Manel Martori

Fotografia i video: Isidre Fores, Magda Costa, Manel Almendros i Miquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

4 comentaris:

  1. Qui ho tenia de dir que el jacuzzi que fa 10 anys montarem al Puigmal, ara ho fariem a La Mola.
    Un gran dia de celebració.
    Gracies a tots, i al Manel per mantenir i millorar aquest blog.

    ResponElimina
  2. Manel m'ha encantat el reportage,m'ho he passat molt be mirantl-lo. Moltes gracies!!! tindrem un gran record.

    ResponElimina
  3. Un bon repórtate i ens u emb passat molt be gaudint-lo i mirant-lo!!
    Moltes gracies!!

    ResponElimina
  4. Felicitats pel reportatge d’un dia memorable! I que en puguem fer moltes més! Moltes gracies per tots i totes per fer-ho possible!

    ResponElimina