09 de desembre, 2020

108. El Pessebre


Avui, 9 de Desembre, toca la MATINAL DE NADAL. Aquest any s'ha hagut de fer d'una forma molt diferent llevat el deixos Covid-19, aquesta pandèmia que ens ha alterat la vida en molts aspectes i un d'ells és la mobilitat amb grups nombrosos com les nostres matinals entre setmana. 

Finalment hem sortit 25 matinaires, I en Pere Abella I Jaume Pagès, que ens trobarem a la Mola, lloc programat a fer una petita celebració amb copa de cava i un petit tast de Nadal. 

Descartant fer el típic esmorzar de Nadal al Restaurant de la Mola i cantar les Nadales a dintre l'ermita de Sant Llorenç per evitar llocs tancats i desitja'n que almenys el dia ens acompanyi i no quedem tots congelats. 

Aquest cop, aparquem al nostre lloc habitual (carrer Granera de Matadepera) i en lloc de pujar cap a Can Poble, baixem cap a Can Robert... Fen cas omís a les protestes generalitzades, ja que baixem enlloc de pujar peró són protestes de bon rotllo, com no som matinaires. 

De can Robert, un parell de dreceres per escalfar cames i genolls, I cap a Can Sallagosa I cap a Can Pèlacs, a on ens enfilem per la Canal el Pi Tort, I de mica en mica anem pujant fins a trobar el camí que ve d'Estenalles i cap a dreta anirem fins a molt a prop de l'Ullal del Drac, i per un corriol a la dreta arribarem al lloc per esmorzar LES COVES SESCORS , o també anomenades el Pessebre. 

Un lloc preciós espaiós i ens toca el sol de ple i protegits per al vent, en aquest punt la primera sorpresa del dia una Vídeo CONFERÈNCIA, amb el Manel, el nostre vicepresident, que avui no ha pogut vindre per motius familiars, però que ens explica un regal que tenim preparat i dona els bons Nadals a tots, després d'un emotiu parlament. 

Aquest regal, bé a 5 euros...és el resum de les 100 matinals, nou anys de sortides i que és còpia del vídeo que tenia el Manel preparat per al cercle de audiosvisuals del centre que per culpa de la pandèmia no vàrem poder gaudir-lo ni presentar-lo. 

Amb l'ajut de l'Isidre, Miquel i Joan, anem controla'n la gent com habitualment fem amb la signatura, repartint i cobrant a tots els presents, ja que el temps era tan bo i acollidor que no notem ni la maca de taules ni cadires, però l'aixopluc de la cova ha estat del tot bo. 

Acabats d'esmorzar l'atac final cap al Monestir, ens avancem uns quants a fi de preparar les copes de cava, que de plàstic, ja portem, el restaurant ens tenen preparades 3 botelles de cava, i la Magda ens porta la sorpresa dolça del dia, un tast de Nadal i un regal d'ella de la seva botiga de Pallejà, per acompanyar el Cava. 

Ja resta que disfressat l'Alfons de Pare Noel, i la Rosa, Magda, Eulàlia d'acompanyants, fem el brindis, i un discurs per desitjar a tots un BON NADAL, en uns moments que necessitem molta força i il·lusió perquè tot això passi i tornem a la normalitat a poc a poc, per descomptat, fem també entrega al personal del restaurant del nostre detall, ja que sempre és porten molt bé. 

Ja resta baixar cap al pessebre, que aquest any l'Orland ja hi ha col·locat al seu lloc, i la Rosa a manca del Josep Benet i l'Empar fa de directora de la Coral matinaire, entonem o millor dit intentem cantar el Dimoni escuat i el nostre himne fan 

que mentre alguns membres matinaires, pugem amb corda fins a adorar el pessebre, amb els aplaudiments algunes d'elles i ells de la "Claca" matinaire. 

He de dir que aquest cop ha estat la vegada que més gent ha pujat, fen la gresca entre tots i ja resta baixar cap als cotxes i ens acomiadem amb abraçades virtuals i desitjant nos tots/totes BONES FESTES NADALENCA 

Una matinal molt bonica, entranyable i gràcies a tots per ajudar i participar. Alfons.

Alfons Capmany















Fotografia i Video: Eulalia Fradera, Francesc Massana, Miquel Canals, Orland Pons i Ramon Batalla.

Edició i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada