13 d’abril, 2016

61. Marquet de les Roques

Avui dimecres 13 d'abril, ha tingut lloc la matinal (61), aquest cop el destí era L'Obac, i concretament veure i accedir a un indret per a molta gent inèdit, com és el Marquet de les Roques.

Com que el desplaçament fins al Coll d'Estenalles és més llarg del habitual, he convocat als matinaires a les 7 del matí, a fi de poder arribar a Rubí als vols de les 14 hores. El dia es esplèndid, si bé com també és habitual amb ràfegues de vent que ha fet que ens hem tingut d'abrigar una mica almenys mans i cap.

A Estenalles hem deixat els cotxes a l'aparcament inferior, ja que la idea és tornar i evitar e camí d'asfalt que va des de l'Oficina d'Informació fins al Coll d'Eres. Ja enfilem i anem directes por l'Oest al Montcau i veiem davant nostre a l'esquerra el Cortins, ja fets més d'una vegada per nosaltres i que avui, com ha dit en Manel la llum era excel·lent per a fer fotos de qualitat. Com que fa vent a dalt del Montcau, estem molt poc i fem una per enviar-li al Josep Maria Escoda, qui ha fet la Rosa dels Vents que està instal·lada a dalt del cim (1.107 metres. Mentre estem a dalt del cim, rebem salutacions d'en Isidre i la Carme, que estan fen el Camí de Sant Jaume.


Baixem ràpidament i ens encarem cap al Marquet de les Roques, un fort desnivell de 870 metres que ens porta a la Font de Llor, per cert, estan reparant la font i l'espai que ocupa a la fi de condicionar dit espai. Nosaltres esmorzem tots junts, i acabat l'esmorzar anem a donar una volta per el Marquet de les Roques. Abans de passar per al pont que creua la riera, anem a veure el forn de resina, amb un cartell que explica com el feien i el perquè feien ús.

Volia anar cap a la versant de la Roca Encavalcada, però darrerament tinc problemes en seguir la marxa rapida. En anar més lent la pujada ha estat un pèl forta per a mi, però amb l'acompanyament de varis matinaires, la Mercè, en Joan i Leandre, he pogut pujar els 870 metres. Sort també dels bastons. Darrerament aquest problemes m'han fet delegar alguna de las sortides i compartir idea a la fi de que arribat el punt que nos las pugui acompanyar físicament pugui comptar amb gent molt capaç com l’Orland, Toni Bayon, Pere Abella, Miquel Canals per omplir el buit meu durant el possible temps de recuperació. No voldria que es deixessin de fer, son sis anys amb moltes anécdotas il·lusió, molts amics assolits i encara tenim corda per ferne moltes més. Per part meva, i per la compta que en va, posaré tot l’esforç perquè el temps de recuperació sigui el mínim possible i molt aviat tornar a portar la capçalera de las matinals, de forma física, ja que el recolzament com fins ara estaré en tot moment a disposició del encarregat en cada matinal.


Un grup de matinaires s'han avançat per anar a veure la Cova Simanya, doncs algun d'ells no havien estat mai o feia molt de temps, i quedem en re agrupar-nos al Coll d'Eres. Sortim i per evitar el camí d'asfalt ens adrecem cap a l'esquerra direcció riera, i així arribem a les 13:00 a l'aparcament, dintre l'horari previst i amb una gran satisfacció per part de tots d'haver assolit altre matinal.

Els tinc molt nerviosos per la matinal sorpresa del pròxim 11 de maig, de durada tot el dia, i que sortirem a les 6 del matí. Després de fer l'excursió tenim un dinar dels matinaires i tornada a Rubí, que esperem sigui als vols de les 20 a 21 hores de la tarda. Aquesta matinal és tan de sorpresa, que pocs saben a on anirem. Es una experiència nova, encara que de 8 a 10 dels habituals per diferents motius no podran vindre, però el màxim està fitxat en 28 matinaires, ja que és la capacitat màxima del Bus.

Dades tècniques: Durada efectiva 4 hores 30 minuts, Distancia 9 km, 870 desnivell de pujada i baixada i cim Montcau assolit 1107 metres.

Una abraçada a tots.

ALBUM DE FOTOS

Crònica: Alfons Capmany
Fotos: Alfons Capmany, Manel Almendros, Miquel Canals i Orland Pons
Edició i Post-producció: Manel Almendros 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada