13 de desembre, 2017

79. El Pessebre

Com cada any anem a muntar el pessebre dels matinaires a Sant Llorenç, a la Mola, a la nostra mini-balma a l'inici del tram que ens porta de Can Robert a Can Pobla. Uns dies abans l'Orland junt amb la Rosa, han anat a fer l'assaig per assegurar el naixement i el cartell de Bon Nadal, a fi que no haguem de tornar a restituir Sant Josep. 

Sortim de Rubí 26 matinaires, ja que el Pere Abella pujarà per als dipòsits (camí dels Monjos) amb el Joan Muntada, que està recuperant-se i la Pilar, en total conjunt serem 29. Aquest cop també ens acompanya en Jaime (invident) amb el seu gos guia.


Arribem al lloc del pessebre on puja l'Orland per-a col·locar una corda a fi que els que pugarem tinguem més fàcil ala baixada, que no és del tot complicada però té les seves petites dificultats. Les dones, com no podria ser d’una altre manera, en percentatge dels que fem la matinal, ens superen al homes, ja que en pujan més que nosaltres.

Amb un aire i un fred que fa que anem tots amb gorros i guants. Mirem de pujar de pressa, ja que tinc previst a les 10,15 h. esser a dalt al monestir, Per això, a l'avenc de Can Pobla, ens avancem la Rosa Gabriel i jo de la resta per poder preparar els menús que ja portem controlats i posar unes espelmes i l'Orland, prepara un amplificador connectat al mòbil, per sentir el Josep Benet ,que per motius professionals avui no ens ha pogut acompanyar ,tot i que l'Empar farà les funcions de directora de la Coral.


Després de sentir cantar el Josep Benet, repetim amb ell la cançó dels matinaires, adaptada pel Josep amb lletra meva, i el dimoni esquat. L’Oda matinaire diu:

M atinem per cercaruna nova albada
A nem passant per camins i corriols
T enim cura de preservar la natura I fem camí pas a pas, tram a tram
N o cerquem cims sense arribar tots junts
A un destí, feliços i acompanyats
I fem tots junts una sola i gran pinya
R ebem amb braços oberts el matí
E levem els ulls al cel, donant gràcies
S om matinaires del CER de Rubí.

Ja dintre, comencem donant números a tothom, i en Gabriel i la Rosa recullen i enumeren els regals ,L’Empar preparant els postres amb torrons i altres llaminadures aportades entre tots, i com sempre obsequiem al personal de la Mola, amb un plat de postres. Ja s'anima el tema quan la Rosa Gabí i L’Alfons cantant porten la saca i repartim els regals. Es el nostre particular amic matinaire. L'Alfons, fa un petit obsequi d'un targeter, i el calendari de les matinals de l’any vinent, 2018. Per cert, aquest any em tornat a superar el porcentatge de participació:


ANY 2016 PROMITG ANYAL 21,10

ANY 2017 PROMITG ANYAL 28,72

Ja baixant, ens adrecem als cotxes. El temps se'ns ha tirat a sobre i arribem a Rubí, a les 3 de la tarda. Un matí inoblidable, en que i hem desitjat a tots els matinaires i les seves families, bon Nadal, Bones festes, amb famílies, i un inici d'any millor. I, per descomptat, us recordem la matinal 80, com cada inici d'any a MURA i els seus tions ens esperen el 10 de gener de 2018. Sortirem a les 7h, anirem amb autobús,que ens deixarà a la Falconera i tornarem després d'esmorzar, al nostre estimat restaurant Laika (amb nova direcció). Hi haurà autobús de Mura a Rubí.

El nostre agraïment a l'Orland, el Toni, la Rosa ,el Gabriel i L’Empar, i evidentment com al Josep Benet per posar música a l'Oda matinaire.

BON NADAL A TOTHOM.

Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Eulalia Fradera, Julian Rodriguez i Manel Almednros
Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada