12 de desembre, 2018

90. El Pessebre

Com cada any, posem el nostre pessebre dels matinaires al lloc habitual amb la esperança que aquest any no ens el tornin a "pillar" els amants del béns aïllents.

A les 7:30 ens trobem a L'Escardivol i anem cap a la Q8 a recollir als matinaires de Terrassa. En total aquest cop som 23, ja que a darrera hora 3, per diversos motius, no ens han pogut acompanyar. A les 8:15 ja estem tots al nostre lloc habitual, una petita vauma, molt petita a la que l'Orland puja per a lligar la corda per els voluntaris que vulguin escalar per arribar a dalt del pessebre. Aquest cop la gent no està del tot animada i només pujant a
part de l'Orland, en Pere Abella, Miquel, Alfons, la Montse i la Rosa. Això si, la resta, sota la batuta del mestre Josep Benet, cantant la primera Nadala.



A l'arribar al camí de Can Robert a Can Poble, fem dos grups: un que anem per la drecera (Bolet de Can Poble i Bruixa) a fi d'arribar a dalt abans de les 10, i la resta aniran a cercar el camí dels monjos fins a dalt. La Rosa, Miquel, Gabriel, Josep Benet i Alfons passen a cuina la comanda que aquest cop en Miquel a l'estar l'Alfons de viatge ha estat l'encarregat.  Mentre tant Josep Benet prepara la veu.

A les 10,15 ja estem tots a l'Ermita. L'Alfons fa la presentació del Josep i Empar, que fan un duet. Després en Josep un solo i finalment acabem amb la nostra cançó dels matinaires, lletra de l'Alfons i adaptació musical del Josep Benet.

Surtin de l'ermita la Rosa dona a cada matinaire un número fet per ella i en Gabriel recull els regals per la saca del Papa Noel i per a fer el joc de l'amic matinaire.

La Rosa i Miquel preparen els postres amb allò que portem entre tots, 7/8 plats. Deixem un per al personal i repartim a tots els que estan al menjador, perquè ens puguin aguantar...
Aquest cop la cuina, amb la Laura a davant, va molt més rapida que l'any passat i tothom pot menjar molt ràpid.

L'Alfons fa l'entrega als TOP 10 matinares que han assolit més de 50 /60/70/ i 80 matinals. Aquest cop, a manca de 3 que no han vingut, els afortunats son l'Orland, en Joan Valles, Miquel Canals, Rosa, Pep, Manel i Alfons. El diploma esta signat per al president virtual, Alfons Capmany, vicepresident virtual, Manel Almendros, i el nostre Síndic virtual, Pep Isus.

I arriba el pare Noel, acompanyat per dos assistents, la Rosa i Gabriel. Tothom es fa un fart de riura, ja que el Pare Noel ha tingut un petit accident amb un Reno i ha arribat amb els pantalons trencats. Però es fa el sorteig de regals coincidint amb els números de cada matinaire i cada regal.



Tots contents, fem com cada vegada el recompta a pagar per cadascú i amb l'ajut de l'Isidre i Manel, l'Alfons, fa el repartiment, que quadra a la primera. Ja diem que és sort a les vitamines de orujito d'herbes de la Mola.

A la sortida fem la foto del grup i baixem tots junts fins a la darrera baixada.  Un grup amb l' Orland baixen per al pas del pessebre i l'Alfons i la resta baixem per un altre indret a fi d'arribar als cotxes per una petita drecera nova que fins a dia avui no havíem mai passat.

Ens acomiadem tots i com no desitjant-nos tots plegats un BON NADAL i esperant el 9 de gener que farem a MURA la celebració del 8 aniversari. Altra festa que podrem gaudir tots, inclús els que no puguin fer el desplaçament a peu, ja que anem amb Bus i tornarem amb Bus. Així podran baixar a MURA i esperar a la resta per poder fer el nostre esmorzar-dinar, amb el nostre pastís dels 8 anys. I calendari de l'any 2019.

Bon NADAL i venturós any nou, ple de muntanya, felicitat i salut. Una abraçada

Alfons Capmany

NADALES MATINAIRES

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Gabriel Alsina, Manel Almendros, MIquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada