14 de maig, 2014

40. La Mola

Després de dos mesos sense anar al Parc Natural de Sant Llorenç-L,Obac, estava programada la tornada, coincidint amb la matinal (40). Aquest cop ens ajuntem 15 matinaires. No s'han superat els 17 de las dos darreres, però el promitg del any 2014 esta en 14,20 per matinal, en comparació al 9.11 del any 2013.



Amb 4 cotxes, i aparcant, com no, al nostre lloc habitual, comencem la matinal. L'Alfons com sempre, no vol dir per a on anem, i la primera sorpresa es que ens diu que passarem per el ja conegut d'una altre vegada "canal de la farigola". El nom el varem posar nosaltres dons cada vegada que t'has d'agafar amb algun lloc, només tens romanís i farigoles, per cert amb arrels força agafades, que ens serveixen per recolzar la grimpada. I veritablement al acabar de pujar tots feien olor de farigola.....encara que algú no deia rés però alguna grossa estava pensant.

Sortim al Camí de Can Robert a Can Poble, i continuem dit camí fins arribar molt aprop del primer lloc que l'Alfons comença a pujar i ens porta cap a la Canal de Can Poble, a la Cova d'en Manel...no del nostre Manel. No entrem per tema de temps i arribem fins a la part superior de la Canal. Canal directament, aleshores tenim alguns problemes, ja que ahir va ploure i la gespa està motllada i las sabates rellisca'n, fen que la pujada estigui bastant dificultosa. En Joan II, treu una corda que en Joan Piqué prepara per assegurar.la i una part del grup puja per dita canal. La resta agafant el camí normal, que resta a un parell de metres i ens trobem ja tots junts altre cop a la darrera rampa per accedir al Monestir de La Mola.


Fem un esmorzar tots junts, com es habitual, tan els que porten entrepà com els que demanem quelcom. En Manel avui celebra els seus 60 anys, sexagenari matinaire, i es fa càrrec de la beguda i cafès de tot el grup. Se li agraeix cantant.li anniversari feliç... Per molts anys Manel.

Ja després d'esmorzar, altre cop anem a l'inrevés de tothom i l'Alfons ens porta de baixada cap la canal i font del Sauc. Sortim altre cop al Camí dels Monjos, i ens fa desviar cap la Font de Soleia donant la volta per la cara Est de la muntanya fins a tornar agafar el Camí dels Monjos. Baixem ja cap a Can Poble, per una altre dressera i sortim ja a la darrera baixada que ens porta altre cop al punt de sortida.


Una matinal curta però intensa, dons amb molt poc temps assolim un desnivell important. Avui, apart del cumple del Manel, ens ha acompanyat en Ignaci Melo, un "marxista" de marca, i amb tituls inclús mundials en la seva especialitat i edat. Esperem que no s'hagi avorrit i ens acompanyi altres vegades. Solament diré els darrers resultats de Veterans a Budapest: 1er en 3000 mts Marxa (14,7,83) i 1er en 10 Km Marxa. També en Joan Piqué, ja recuperat avui ha tornat a vindre a las Matinals. Ens alegrem molt.

Bé, ja tenim a l'agenda la propera, Montserrat per Monistrol Sant Jeroni i tornada. Una matinal que serà llarga (5 hores). Sortirem a las 7 del mati enlloc de las 8. Aquesta ja ens servirà per preparar la MATINAL ESTRELLA, per el mes de Juliol (9/7/14), que anirem a la Cerdanya, a fer la Tossa Plana de Lles (2916 mts.)

Dades de la matinal, Joan Urquizu. Distancia, 6,3 Km; Temps, 2.35 h.(real). Desnivell, 551 mets.

Fins la propera.

Cronica Alfons Capmany
Fotos: Manel Almendros, Alfons Capmany i Gabriel Alsina

Album de Fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada