11 de juny, 2014

41. Sant Jeroni


Com ja és tradició un cop a l'any anem a Montserrat, el temps es presenta molt calorós i per aquest motiu sortim a les 7 del matí de Rubí, aquest cop som 13, en Pere Navarra ens espera al punt de sortida de la pujada a Montserrat, front al camp de futbol de Monistrol (àrea de descans). La matinal d'avui es molt llarga, l'Alfons té previst arribar a Rubí, als vols de les 14:40.



Agafem el camí dels bombers, passant per al dipòsit d, aigua (color verd), i creuem fins agafem part del camí del tres quarts, que ens portarà a les canyeries de desaigües del Monestir i fins arribar al encreuament camí de la Cova i fem la primera parada a la font de l'Abat Oliva.

Fem una aposta de veure quants esglaons pujaremdons l'Alfons el dilluns va fer aquest tros amb els seus néts i fills i l'encarregat de contar.els va arribar a la xifra de 1600, increïble però és veritat. La Mercè és l'encarregada, per voluntat pròpia, de contar.los i, efectivament, al acabar solament la pujada des-de  la font fins a Sant Celoni, sobrepassem els 1600 i no els 1000 que es diu normalment. En tot cas, són 1000 i pico…….llargs.




Fem el darrer tram de l'estimada RM,  la part dura, doncs és tot esglaons fins a descansar una mica al Pla dels Ocells i arribem a l'Ermita de Sant Jeroni.


A l'Ermita deixem les motxilles i fem el darrer tram, tots Menys en Magí, que encara porta a l'espatlla el malt d'avió, doncs fa un parell de dies estava Sud-Amèrica de vacances i el cos el tenia encara una mica desmarxat.

Fem el cim de Sant Jeroni, foto de grup i esmorzem al pla de l'Ermita



La tornada la fem a l'inrevés, per Sant Joan, Sant Miquel i recuperar i refrescar altre cop a la Font de l'Abat Oliva. Ja refrescats i hidratats, cap a Monistrol. Una baixada dura, doncs el sol no te pietat de nosaltres i pica de devor, fins arribar a l'aparcament, ja quasi las 2,30 passades. Arribem a Rubí a les 3 de la tarda.

Una matinal de 16,8 Km, un desnivell de 1308 metres y 6 hores i 45 minuts a les camas, i que ha estat preparatòria per la nostra MATINAL ESTRELLA. Aquest any tornem al Pirineu i farem el pic més alt de la Cerdanya, la Tossa Plana de Lles, de 2916 metres. Aprofitarem la carena per fer el Pic Setut, de 2867 metres amb grimpadeta inclosa, però accessible, e inclús amb l'opció per qui no es vegi capaç, de trobar-nos tots junts al llac de Setut.

Farem una reunió informativa al Centre, el dia 7 de juliol a les 8 del vespre, per concretar desplaçament, pernoctació si escau, i restaurant per dinar a la Cerdanya.


Alfons Capmany

Fotos: Alfons Capmany, Orland Pons i Manel Almendros

Album de Fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada