09 de juliol, 2014

42. La Cerdanya

Com cada any la MATINAL ESTRELLA és el preàmbul de les vacances. Es la darrera matinal abans de l'estiu. Es la que té una durada excepcional d'un dia, doncs sempre intentem assolir un cim de certa envergadura a l'abast del grup.

Aquest cop l'objectiu és el segon pic més alt de la Cerdanya, La Tossa Plana de Lles (2.916) i ja posats, volem fer el pic de Setut (2.867), a tan sols 20 minuts de la Tossa i enllaçat vers una carena senzilla però amb un mirador impressionant.


Deixem els cotxes al refugi de Pradell i ja anem pujant amb unes vistes del Cadi amb tota la seva amplitud. Inclús arribem a veure el Pedraforca. El dia ens acompanya, increïble la panoràmica, inclús podem veure la Travessa que en Toni Bayon va organitzar cap al Pic de Passons, a Andorra. Tota una estampa de la que un no para de fer fotos i més fotos. En Leandre té uns problemes respiratoris i, amb molt bon criteri, amb la Rosa desisteix de tirar més amunt. Quedem de trobar-nos al Refugi de Cap de Rec, a l'hora de dinar, a fi de què no faci un esforç, llevat a l'alçada, que pugui perjudicar la seva salut.


En lloc de fer la via directa fins al cim creuant tota la part central anem seguint un itinerari d'en Miquel cap a la dreta i enllacem amb la pujada final a la Tossa, evitant pedrams i creuant amb molt bestiar, cavalls i vaques, totes amb el seu petit vedell que dóna una estampa d'alta muntanya preciosa i plena de vida i natura. A l'arribada al Cim, uns valents s'acosten cap Andorra……a 2 passos, és clar, doncs estem a la mateixa frontera. Però ni tabac ni whisky. Solament una congesta de neu amb la que més d'un es fa la foto i es refresca llevat que en aquells moments la sensació tèrmica obliga a abrigar-nos i posar.nos guants. Ja que estem a la carena, volem aprofitar per a fer el Setut, un pic de 2867 metres, que ha estat una sorpresa, però és molt atraient i amb accés fàcil i tenim la gran sort que para el vent i podem estar un temps a dalt del cim veient i admirant aquest espai de cims, llacs que fan gaudir la vista a tots els que estimem la muntanya.


Ja de tornada, volem gaudir d'aquest espai i optem entre baixar via rapida fins l'estany de Setut o fer una diagonal. Per no forçar a ningú i gaudir del matí, finalment decidim optar en fer una diagonal que ens encamina vers l'inici de la matinal i podem fer fotos de naturalesa viva i morta, arbres retorçats que sembla que ens vulguin dir quelcom amb formes tan disperses. En Manel no para de fer fotos i els altres també posem el nostre granet de sorra. Sense donar-nos compte ja estem als cotxes i encara no són ni les 2 del migdia. Amb 1 hora abans de l'horari previst, el grup molt compaginat ha fet els dos cims com aquell que diu bufar i fer ampolles. No són difícils, però ha estat una matinal molt atraient i panoràmicament amb un dia com el d'avui sensacional.


Ens entaulem al restaurant del refugi de cap de Rec. Ens espera un bon àpat, jo he demanat un trinxat i uns peus de porc, flam i nata, entre altres combinacions. A les 5 ja tornem cap a Rubí. Ens acomiadem al refugi, ja que en Joan Vallès en tornar per la pista forestal des-de el Refugi de Pradell cap al de Rec hi ha rebentat una roda del cotxe i anava a Puigcerdà a què li arreglessin el rebento.Les dades tècniques d'en Joan Urquizu són: Horari efectiu 3,40 hores. Desnivell 910 metres. Distancia 12,50 km.

Abans de tancar la paradeta, fins al pròxim 10 de setembre que La Mola ens espera altra vegada i amb les mans obertes com sempre, sí que voldria fer un petit resum fins a dia d'avui de les matinals.Primer donar gràcies al Centre per donar suport a la iniciativa i com no als 47 matinaires que junt amb 2 gossos les hem fet possibles i que tots junts ja sumem 341 participacions. Dels 47 matin aires, 30 ja portem més d'una matinal i 17 solament una i els 2 gossos també una cada un d'ells. Els 3 primers llocs de les 42 matinals els ocupen.

Alfons amb 42 matinals
Manel amb 35
Pep amb 32


D'un pro mig a l'any 2013 de 9.11 participants per matinal, aquest any 2014 estem a 14,29 per matinal. Tinguem en compte que la primera matinal del 3/11/2010 vàrem ésser 4 i el record d'assistència vigent el tenim en 17.


Ja portem 9 cims. Avui hem fet el tercer 2900. De 10 participants en el Carlit, s'ha passat a 16 participants en la Tossa Plana de Lles I El Setut.


Gràcies a tots, BON ESTIU BONES VACANCES a l'espera de la matinal 43 programada per al pròxim 10 de setembre de 2014, que com sempre ens ocuparà una bona estona a la taula, comentant vacances viatges…No us la podeu perdre doncs anirem per un nou tram de camí d'accés a Sant Llorenç inèdit a les matinals fins ara.


Una abraçada.Alfons Capmany

Fotos: Miquel Canals, Rosa Alsina, Pere Navarra, Alfons Capmany i Manel Almendros

Album de Fotos

2 comentaris:

  1. Magnífiques fotos i els comentaris de xapó.
    Ens ho hem passat d'alló més bé i la companyía excel·lent.
    Bones vacances, ens veiem el 10 de setembre.
    Joan i Mercè

    ResponElimina