14 de gener, 2015

47. Mura

Avui, fen honor al nostre nom “matinaires”, teniem prevista la sortida a les 7 del matí. Sortim cap el Coll d'Estenalles, ja que l'objectiu del dia d’avui es MURA, i encara que una setmana més tard que l’any passat a veure si podem gaudi d’algun TIO, típic i tradicional d’aquestes passades Festes Nadalenques en aquesta preciosa localitat. Aquest cop som 20 matinaires, un ja nombrós grup habitual. L’any passat érem 13 a la mateixa trobada i cel-lebració del 3r aniversari.


Iniciem la matinal fen una variant aquest cop, doncs en Joan Urquizu es junta amb Paco de Terrassa i han fet in-revés danada per darrere el Montcau, i per evitar l'asfaltat, baixem vers la riera de les Arenes i creuem fins arribar al Coll d'Eres.





Llavors agafem el camí que va cap a Cova Simanya i direcció al Marquet de las Roques, ens desviem a l’esquerra fins arribar a la carretera i ens desplacem altre cop a la dreta. Trobem gel en llocs humits i gens soleiats dels que gaudim fen fotos. Veiem una masia aïllada i ja tornem a creuar la carretera. Arribem a la Masia SANT LLEHIR, aprofitem per fer fotos, doncs és un lloc molt bonic, tranquil, inclús amb un embalsamen amb gansos inclosos. Hi ha també divers material agrícola, un tractor que en Manel no dubte en pujar-hi però no el fa arrancar.



Ja estem a tan sols 15 minuts de Mura baixem ràpidament, doncs són las 10,30 i anem atraçats. Dins Mura, podem veure dos o tres tions encara, no com l’any passat. Ens adressem cap al nostre habitual lloc de trobada, el Café Laika, a on ens han obert expressament per a nosaltres, llevat que tenien dia de festa. És un fet per agrair aquesta família, que ens tenen una consideració molt especial i en particular a l’Alfons. Després d'un glorios esmorzar, ens acomiadem d’ells fins a la propera trobada o inclús abans doncs tenim ganes de pujar al PUIG DE LA BALMA dintre d’aquest any.

Teníem previst sortir a les 11,30 però finalment sortim vols de les 12:45. Es normal, ja que ens posen unes botifarres, uns peus de porc, amb cigrons de Mura, mongetes, el porro cafetó i un xumet… Però abans de marxar cap Estenalles per al camí que pa-ssa per les coves de Mura, fem una foto de tots junts, al costat del local del Centre Excursionista de Mura, doncs és per enviar li a l’Orland, que esta fen l'Aconcagua i que desitgem que pugui fer Cim. Una gran abraçada de tots, ja que també participa a les matinals junt amb la seva dona la Rosa.

Ja arribem a les 3 a l'aparcament de Coll d'Estenalles, i cap a Rubí ,arribant a les 3,30. Una matinal llarga, però molt bonica passant per llocs que semblava que féssim un GR, camins i pistes forestals gens transitades, poca gent i un paisatge molt bonic.


Han sigut 5 hores reals, de les 8,30 entre desplaçament i esmorzar, més de 16 Km, dades que en Joan Urquizu ,com sempre, és el encarregat de controlar i fer el track de dita matinal.


Ja esperem l'11 de febrer, (48 matinal) tornem al nostre campament base de Sant Llorenç i La Mola, abans de març, que farem el tradicional Matagalls, si més no, aquest cop en lloc de fer-ho amb sortida per Sant Marçal, ho farem per Collformic. A veure si tindrem sort i puguem gaudir de neu……



Bon any i una forta abraçada a tots.


Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Gabriel Alsina, Manel Almendros, Miquel Canals i Rosa Alsina
Edició i muntatge: Manel Almendos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada