23 de desembre, 2014

46. El Pessebre

Avui l'objectiu era muntar el ja tradicional pessebre  a Sant Llorenç i fer un esmorzar/dinar a La Mola, a fi de desitjar-nos , tots plegats i llurs famílies un Bon Nadal i unes bones Festes Nadalenques.


La grata sorpresa a l'inici del dia és la presència de 22 matinaries a la sortida d'avui, rècord absolut de les Matinals entre Setmana, que ens fa sentir que som una activitat totalment consolidada dintre de les activitats del Centre Excursionista de Rubi.

En Joan Piqué, després de quasi 6 mesos per dolències, ha retornat a les matinals, i també per primera vegada l'Olga i Carme i en Toni Bayón que com sempre ens complau la seva presència, ja que és un gran element dintre el Centre Excursionista de Rubí.

Des-de el nostre inici al novembre de 2010 no em parat de creixa i augmentar matinal darrera matinal. Això ens anima i cerquem dia a dia noves sorpreses per a ésser més agradables per a tots. Ja sabem que algun cop podem passar-nos, però ho fem em tota la il·lusió d'un jovenet escolta, encara que sexagenaris cap amunt llevat algun crio menor de cinquanta i tants.

Uns dies abans n'Orland, la Rosa i l'Alfons, varen trobar un lloc per muntar el pessebre, però l'Orland per guanyar temps un dia abans va posar un clau i corda de seguretat a la fi de poder pujar els més valents a d'alt al naixement.

Posada la corda de seguretat, el primer de pujar amb el pessebre, la borsa i el cartell, va ser l'Alfons, que va poder cercar la balma del pessebre, un lloc molt bonic, però amb roca mullada que feia que el peu llisqués i l'Orland, amb el bon criteri d'expert va lligar a l'Alfons perquè no caigués en baixar.

Tot i així ens temien quelcom, i el que va rebre no va ésser l'Alfons, sinó Sant Josep, que va lliscar i caure avall restant només trossos…Ni la vara va quedar sencera. Després de molts esforços no ha superat la UVI, ja que vàrem perdre part de la seva fisonomia i no ha pogut sobreviure. Ja estem cercant un altre Sant Josep de reemplaç per posar.ho a l'estable, doncs ara solament resta la Verge i el nen Jesús. El cartell de Bon Nadal, Matinals Entre Setmana i 3 adhesius del Centre sí que sembla que aguantaran tots els dies de Nadal. Algú mal pensat creurà que la Verge a estat vídua.

La Rosa ens ha engrescat a cantar unes Nadales i cap amunt que ens espera l'esmorzar.


Vàrem demanar que cadascú portés un obsequi d'uns 5 euros com a màxim, i torrons i quelcom per fer els postres. Avui es diu l'amic invisible. L'Alfons, amb gorra i barba ha fet de Papa Noel ajudat per en Gabi que ha fet d'ajudant i em enumerat els regals i després a tots s'ha donat un número. Mentre  portà-van l'esmorzar em fet el repartiment.

També s'ha donat a cadascú un detall de les 11 matinals de l'any 2015, com a recordatori.
Després a les postres, moscatell, torrons neules bombons i un cafè o tallat amb glop-et d'obsequi del Restaurant, que nosaltres com no els hi hem donat un plat de torrons per a ells també.

Sense adonar-nos s'han fet quasi la 1 i mitja i ja em tingut de posar fil a l'agulla i cap al cotxe, arribant a Rubí a les 3 de la tarda, 1 hora més tard, però el mati a valgut la pena. Ens hem desitjat tots plegats un BON NADAL i BONES FESTES NADALENQUES.

Aquest desig el volem transmetre a tots els socis del Centre i compartir.ho amb les famílies de tots els matinaires i ja sabeu el 14 de gener de 2015, MURA i els Tions ens esperen, una excursió molt bonica amb un esmorzar al cafè Laika (ja tradicional de les matinals), ús agradarà molt.

I per acabar l'any una mini-estadística de les matinals.

46 matinals
404 participants
56 matinaires
37 amb més d'una participació i 19 amb una vegada
2 gossos una vegada.

Ranking

Alfons  46 participacions.
Manel: 38 participacions
Pep:    35 participacions

Promitg 2014:  14,82 participants per matinal.Alfons Capmany


Fotos: Alfons Capmany, Gabriel Alsina, Manel Almendros, Orland Pons i Rosa Alsina
Edició muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada