19 de novembre, 2014

45. El paller de tot l'any

Avui tocava l'Obac, una part no coneguda por molts de nosaltres i que forma part d'aquesta meravella com és el Parc Natural de Sant Llorenç i l'Obac. Aquesta matinal es va ajornar por alguns motius, i avui s'ha tornat a igualar el record de les nostres matinals en 17 participants. I això que no han pogut vindre 4/5 dels habituals per diferents raons.
Em deixat el cotxe a l'aparcament de l'Alzina de Salari, i ens em adreçat cap al Coll de les Tres Creus, situat entre el turó de la Pola i el Castell Sapera. L'objectiu d'avui és el Paller de tot l'any i el Castell Sapera. Els seus 939 metres el fan el cim més alt de l'Obac. Curiosament agafem el GR5 que just el passat diumenge la secció de senders varen iniciar-ho a Sitges. Avui fem un tros i com no sempre Montserrat al front i el Pirineu amb neu, però menys que fa dues setmanes.
Baixem per al Camí Ral i fitxem el nostre punt de mira cap al Paller de tot l'any. Un curiós monòlit rocós que te forma de paller i que donem la volta a tot ell abans de fer la parada per esmorzar al seu peu, amb un sol i unes vistes molt boniques de Castell Sapera i el Queixal del Porc.Acabat d'esmorzar anem directes al Castell Sapera, fen fotos i pujant per una canal equipada amb una corda a un punt que facilita un petit desnivell. Però ja som experts amb grimpades i petites cordades i encara que algú rondina, la majoria li està agafant gust a les cordes, grapes, arrels, arbres i demés equipaments que la pròpia natura ens facilita. Les vistes són excepcionals, i ens permet gaudir-en un bon rato.Anem molt bé de temps i sense donar-nos compte ja estem altre cop al Coll de les Tres Creus. Inclús fem un parell de dreceres que fan que arribem a l'aparcament a les 12:30. Ens acomiadem, recordant que la propera matinal, la 46, és a Sant Llorenç, per muntar el pessebre i fer com no un bon esmorzar-dinar. Serà el 10 de Desembre a les 8 mati. Per cert, recordeu que cada any tenim la visita de Papa Noel i algun regal per als que s'han portat bé durant l'any. Hi haura, com no, torrons i neules.Avui ha tornat a vindre per segona vegada l'Enric Miralles, sense el seu gos, un entranyable amic i soci octogenari del Centre, més valent que molt de nosaltres, amb un molt bon fisic. Donem la benvinguda a l'Ampar, l'Graciela, en Benet i en Joan, de Sant Vicens, que per primera vegada ens han acompanyat a les matinals.

Les dades tècniques son d'en Joan Urquizu. 6.7 Km. Desnivell d'ascens 428 m. Altura màxima 935 m. Temps real 2 hores 6 minuts.Fins la propera.

Alfons Capmany i Soler.

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Orland, Pons, Rosa Alsina i Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada