10 de juny, 2015

52. Tornem al Campament Base

Avui, com no, ens adressem cap al nostre campament base de Sant LLorenç i l’Obac. Un bon esmorzar ens espera a La Mola.

Ens ajuntem 19 matinaires, que iniciem la matinal per un indret que feia molt de temps no haviem tornat a passar e inclús per més d’un era la primera vegada. A Sant Llorenç casi tot ja te nom, però nosaltres la primera vegada varem bateixar una canal amb el nom de la “Farigola”.


Voldría comentar que aquest indret es molt curiós i atractiu ja que passem per una bauma i unes parets per iniciar-se a l’escalada molt boniques i assenyalades per la gran quantitat d’escaladors que han concorregut en aquest lloc. Va esser tan sorprenent que per anar a agafar el cami que ve de Can Robert a Can Poble no teniem més lloc adequat que una paret i que als voltants de la mateixa paret estava completament plena de “farigoles”, moltes d’ellas amb unes arrels importants, que ens varen servir com a grapa, per poguer fer la grimpadeta que aquest lloc es necessita.

Al pasar un darrera l’altre, i al remoura ditas “farigoles”,  tots varem quedar farigolats i d’aci ve el nom de la canal de la “farigola”. No voldria passar per damunt del primer llorença que no ho sé si li va ja posar avans de nosaltres algun nom. Demano disculpes en aquest cas si surgeix el comentari, però per nosaltres sempre més serà la nostra canal de la farigola.


Per cert, quan varem passar aquest cop, estaven seques i cremades per manca d’aigüa, que es necessaria, ja que tot el Parc Natural está sec i molt perillós ja que fulls i fulls semblen catifes en mig del camí que anem circulant.

Ja ens adressem cap el Bolet de Can Pobla, peró fen un parell de dresseres que fa que sense adonar-nos ja estem a dalt passant prop dels cavalls.

Ja amb la llista preparada de las comandes per esmorzar, podem adelantar bastant, aixo que al entrar davant nostre teniem unes 15 persones que, òbviament, estaven abans per a servir.

Acabat l’esmorzar, feia dies que no baixàvem per la Canal de l’Abella i decidim passar-hi, dons el dia es esplèndid per caminar i, com no, amb un un parell de dresseres que l’Alfons las te memoritzades arribem als cotxes.

Ja amb l’il-lusio d’haber gaudit d’una matinal bonica, sense cordas pero amb alguna arrel i ja pensant amb la nostre MATINAL ESTRELLA d’enguany, el PUIGPEDROS (2914) a la Cerdanya. Farem un itinerari molt bonic, passarem del refugi del Malniu per frondosos boscos, arribant al Llac de Malniu; veurem si el superior te aigüa i encararem per zona canterosa fins arribar al Pic. A la tornada ho farem a l’inrevés, per el Coll d’Estelles fins al refugi de Malniu.

Per dinar tenim una reserva al Restaurant La Quera, prop de la Seu d’Urgell, per tornar via Oliana en contra del túnel, aixi ajustarem el cost del transport a cambi de dinar.


Farem el dilluns 6 de juliol, una reunio previa INFORMATIVA, molt important a fi de tindre tot lligat, temas de cotxes, pernoctacions a La Cerdanya i poguer trobar-nos a l'hora que quedarem a GER, per agafar el cami que ens porta a Prullans i Prullans cap al Refugi de Malniu.

Crònica: Alfons Capmany
Fotos: Alfons Capmany, Manel Almendros, Orland Pons
Video: Orland Pons
Edició i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada