08 de juliol, 2015

53. El Puigpedros

Com cada any, al mes de juliol, fem la nostra MATINAL ESTRELLA. A diferència de les matinals entre setmana mensuals, aquesta te la durada de tot el dia, i cerquem algun q'altre cim amb nom i cognom, aprop dels 3000 metres d’altura.

Aquest any l’objectiu és el PUIGPEDROS (2914), el segon cim més alt de la Cerdanya i que el farem des de el Refugi de Malniu. Farem una circul.lar i tornarem per l’altre costat. Un grup de 8 sortim el dimarts a les 7,30 de la tarda, per anar a dormir a la Cerdanya, a casa de l'Alfons. Altres 4 ja estan a la Cerdanya, i altres 8 sortiran el dimecres a les 5:30 a la fi de trobar-nos tots a les 7,30 a GER, punt d’inici per pujar a Meranges i agafar la pista que ens portarà cap al refugi de Malniu.

Actualment es paga 3 euros per cotxe per deixar-lo a l'aparcament del Refugi. Bé, entenen que s,hi ha de col-laborar amb el manteniment de la zona, hi aparquem. La primera anècdota del dia, és que un cotxe en el que venien en Toni, Jaume i Cèlia, tenen avaria al túnel i perden tot el mati esperant la peça a Puigcerdà. Finalment desisteixen de poder pujar amb nosaltres i acordem que els recollirem a Bellver, per anar junts al restaurant la Quera que està aprop de la Seu d’Urgell, amb idea que en acabar el dinar tornar a Rubí via Oliana.






Sortim del refugi, i ens adrecem vers l'estany de Malniu, que no s’ha de confondre amb el llac artificial del refugi. Molta gent creu que és el Malniu. Doncs no, el Malniu, per cert esplèndid, tant de vegetació, com coloració.
Bordegem l’estany, fins al final a la dreta del mateix, a on amb unes vistes precioses podem fer el primer tast d’esmorzar, a la fi d’encarar per un indret que molts mai havien passat i que l’Alfons inicia, passen per sota el filat de tancament del bestia (electrificat) i comencem a pujar el primer tram important de desnivell fins a arribar a dalt al primer coll, prop del Castell dels lladres.




Des-de el coll, veiem tota una vall immensa plena de rocams i anem seguint el camí que amb pilones de pedres ens va marc en el traçat, fins arribar a la part baixa del darrer coll que ja presenta en alguns llocs pèrdua d’adhesió i que fa que ens desviem uns per un cantó i d’altres cap a l’altre per evitar relliscar. Arribem tots ja al darrer coll, i ja veiem al fons el Puigpedrós, i com no per al replà un manat de vacas i cavalls.





Arribem a dalt, pujant per sobre pedres i llosats, i ja estem al Puigpedrós (2914) metres.
Força vent, que fa que inclús algú es tingui de posar roba d'abrigar, i mirar de posar-nos en algun paravent entre les pròpies pedres.

Fem les fotos de rigor, i fem el segon tast d’esmorzar i líquids per baixar amb direcció sud-oest per la verten de la dreta, baixant molt rapits i seguin el brolladors d’aigües que en alguns llocs presenten inclús llocs idíl·lics per una bona remullada o refrescada.




Una petita congesta de neu, fa que uns quan crios es llensin de cul i es tirin bolas de neu. Encarem per les Molleres i anem a agafar el GR-11, que ens porta seguin el seu tram fins el refugi.

Arribem al refugi, amb molt bon temps, 2,30 hores de baixada contra les 3,30 de pujada. Agafem els cotxes i cap al Restaurant la Quera, que ens esperen per les 4 de la tarda. Recollim al Toni, Jaume i Celia a Bellver i ens trobem tots 22 a dinar.

Bromes, un bon àpat que tots considerem ben rel-lacionat amb qualitat i preu, que amb la cervesa de l’arribada, cafè ens a surt per 15 euros propina inclusa, ja que el Igor, el gerent del restaurant ens acomiada amb una botella d’aigua ben fresca per al viatge que li agraïm.
Ens acomiadem i ja desitja'n unes bones vacances a tots, disfrutar las junt amb les famílies i fins al 9 de setembre que el Montcau Cortins, Font Flàvia Òbits en espera'n.
Dades tècniques de la matinal el-laborat per en  Joan Urquizu.
6,30 hores 900 metres desnivell. 11 Km.

Crònica: Alfons Capmany
Fotos: Alfons Capmany, Gabriel Alsina, Isidre Fores, Manel Almendros, Miquel Canals, Orland Pons, Pere Abella i Rosa Alsina
Edicio i Muntatge: Manel Almendros

ALBUM DE FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada