14 de setembre, 2015

54. Els Cortins i el Montcau


Després de vacances hem tornat a obrir la paradeta i aquest cop, com no, tocava matinar, ja que a les 7 del matí ens hem trobat a l’Escardivol, com és habitual en les nostres sortides.

Aquest cop som 16, amb 4 cotxes, que aquest cop l’Alfons inclús hi ha col·locat ja a cada cotxe els matinaires que cada xofer, aquest cop en Gabi, Manel, Josep Benet I Pere Abella, han posat el seu cotxe a disposició del grup.



Hem tingut uns 7/8 habituals que per diferents raons aquest cop no ens han pogut acompanyar. Tot i així, un bon número d’assistents tenint en compte que tornem de vacances, amb dues noves incorporacions, en Marisa i Pere (benvinguts).

El motiu de matinar es el desplaçament, doncs encara que sigui al Coll d’Estenalles sempre tenim trànsit i son quasi 1 hora 30 minuts suma'n anada i tornada.

Seguin el nostre calendari, avui 9 de setembre tocava l’Obac, a un indret molt bonic i poc freqüentat per la gent, ja que molts s’adreçan cap al Montcau i nosaltres anem cap als Cortins (959 metres), però molt atractiu, ja que s’ha de pujar per una canal equipada amb grapes d’uns 10 metres d’alçada però protegida per als costats dons tenim arrels de companyia que ens ajuden a fer-la sense cap problema. En tornar dels Cortins, s’ha de baixar la Canal a l'inrevés de com pugem i decidim esmorzar abans de fer l’atac al Montcau.


Aquest cop anem per la “Coca” tota seca, sense perill, vigileu a l’hivern és molt perillos, ja que llisca molt i si ja gel ni passar-hi, anem a visitar un rocam amb finestres i tot. En Manel ha donat una classe magistral de com es fan els forats i el significat d'un dibuix en horitzontal i en vertical, que ha deixat bocabadats al personal… També la cultura apareix de tant quant a les postres matinals.


Ja tirem cap amunt i després de passar un parell de parets de pedra, aconseguim pujar tots junts fins al Montcau (1056). Podem gaudir de la “Rosa dels Vents” feta per en Josep Maria Escoda (expresident del Cer de Rubí). Sense vent gaudim d’uns moments en els que l’Alfons fa saber a tots que al dia d’avui celebra els 41 anys de casat, i, com a regal, la Rosa en nom de tots fa entrega d’una pedra de forma molts curiosa, ja que està oberta i reflexa els dos cims del dia d’avui. Encara sort que pesa 25 grams si no el pobre Alfons, com Crist, porta'n la Creu i no del matrimoni en aquest cas.


Llevat que les dues noves incorporacions s’han portat molt bé encara que han patit una mica, l’Alfons en bon criteri decideix ja deixar per un altre dia la Font Flàvia i els Òbits per qüestió de temps, cosa que fa que a les 2 de la tarda estiguem a l'aparcament del Coll d’Estenalles i ens acomiadem i cap a Rubí.

Un dia esplèndid, una matinal curta de distància, uns 6 km, però amb l’atractiu dels equipaments dels Cortins i les dificultats de les parets Nord del Montcau.

Fins a la següent , aquest cop la Mola ens espera, el pròxim dia 14 d’octubre, Can Robert Can Pèlags, Mare de Déu Sescorts , La Mola. Can Robert per canal de l'Abella.

Una abraçada i molt bona Diada.

ALBUM DE FOTOS

Crònica: Alfons Capmany
Fotos: Alfons Capmany, Gabriel Alsina, Manel Almendros i Orland Pons
Edició i muntatge: Manel Almendros
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada