17 de desembre, 2015

57. El Pessebre

Durant l’any tenim ja de forma tradicional alguna matinal, té un significat molt diferent de les altres i sempre tinguin en compte que coincideixen en unes èpocas molt concretes i recauen sobre alguna festa o tradició.

Avui hem estat a punt de conquerir un nou rècord a les matinals, ja que finalment hem estat 26 els matinaires, i a darrera hora hem tingut 4 baixes de les habituals. La d'avui és la matinal numero 57. Desembre, la darrera de l’any i a la que col·loquem el pessebre com ja es tradicional. Fem la cerimònia de la col·locació amb l’ajut inqüestionable d’en Orland i amb suport d’en Pere Abella i Antonio Esteban, que han fet que pugem l’Alfons, Isidre, Joan, Rosa i Mercè. Tota la resta han sestat com espectadors.Avui estava tot programat de forma que la idea era arribar a La Mola a les 10:15 10:30, ja que en Josep Benet ens interpretava una Nadala, que ha estat del tot esplèndida i solemne. Ens ha cantat un tros del cant dels ocells i finalment tots hem cantat una cançó nadalenca que ha fet que aquests minuts hagin estat unics com si ja estiguéssim a Nadal. La Rosa ha donat abans d’entrar al menjador un número per al joc de l’amic matinaire, que diem nosaltres, ja que d’invisible no en tenim per ara cap. Tots estem al mateix lloc i toquem de peus a terra tots. L’Alfons ja tenia preparat el sac “de Papa Noel” com cada any i tots han anat porta'n el regal que no podia ésser superior a 5 euros i la Rosa ha anat donant un número segons entraven.


Ja la comanda estava en marxa i hem aprofitat uns minuts per a donar un recordatori de les matinals del any vinent 2016, recordant que esmorzar (opcional) vol dir que tenim servei de restaurant a on anem i si no diu res s’ha de emportar entrepà. Com novetat de cara l’any proper, tenim una matinal “sorpresa” és a dir, ningú sabrà a on anem..això si és accessible per a tots. En Pere Abella en representació del CER ha fet entrega d'una borsa per resguardar el bocata que varen donar a la marxa infantil i que el Centre hi ha volgut col-laborar amb les matinals, facilitant-nos unes quaranta d’elles. En Manel, ha donat un clauer per commemorar els 5 anys de les matinals, amb tall de fusta i que ha estat a gust de tots.

Arribat el moment de l'amic matinaire, aquest any l’Alfons de Rei i de ajudants en Gabi i La Rosa per fer l’entrega de cada regal numerat amb el número que ja tots prèviament teníem i que la Rosa havia donat. Ha estat un acte molt simpàtic, doncs l’Alfons amb barba blanca i amb gorra els dos ajudants.


Ja per acabar, la sorpresa era fer l’entrega d’una placa de record dels 12, 24 36 i més de 45 matinals. Els guardons han estat:

  • Amb mes de 12 matinals, Empar, Isidre, Leandre i l'Ignasi, que no ha pogut vindre.
  • Amb mes de 24 matinals en Gabi.
  • Amb mes de 36 matinals en Pere Navarra, Joan Urquizu i Rosa.
  • Amb mes 45 matinals Manel Alfons i Pep, que no ha pogut vindre avui.

Ja acabats els repartiments, ha tocat un brindis, amb cava com no, per l’amistat, per un molt bon Nadal i desitjant l'ho millor per a totes les famílies en aquests dies. Ens acomiadem dels empleats de la Mola, als que per cert hem regalat un record també. Enfilem cap als cotxes doncs ja són la 13:45 i tenim previst arribar a Rubí a les 14:30. Un dia per recordar i ja desitjant que arribi gener per gaudir de MURA i els seus tions, si és que encara en queda algú per a veure i gaudir del cigrons..de Mura i del nostre apreciat cafè Laica que ens obren per a nosaltres doncs és un dia de festa per a ells.

El resum aquest any es un nou record a les matinals: hem passat dels 14:32 de pròmig de l’any 2014 als 21,91 aquest any 2015, amb el record absolut de 27 a la pujada al Matagalls. No podem dir més que gràcies a tots i totes que ha fet que això hagi estat possible i que per molt de tempos puguem gaudir d’aquests matins que ens fan cada dia més units uns als altres i l’amistat creix a cada instant. Voldria transcriure un vers que he posat a la llibreta del pessebre per aquests dies.

CAMINANT VAIG NEIXA LA LLUM DEL MATI COM CREIX A CADA INSTANT
VISC DIA A DIA A TOT MOMENT. LA IMMENSITAT DE LA NATURA
OBRO ELS ULLS I CONTEMPLO EL PAISATGE NITID I BRILLANT
I A CAU D’ORELLA ESCOLTO UN MURMURI QUE MAI S’ATURA.

Bon Nadal, una forta abraçada i bon cap d’any i us espero per el proper 13 de gener a las 7 del mati per anar a MURA i gaudir de l’Obac que mica a mica anem descobrin.

ALBUM DE FOTOS

Crónica:  ALFONS CAPMANY
Fotografia i Video: GABRIEL ALSINA, MANEL ALMENDROS, MIQUEL CANALS, PERE ABELLA I ORLAND PONS
Edició i muntatge: MANEL ALMENDROS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada