11 de novembre, 2015

56. Festa Major a Mura

Avui tocava altre cop matinar i a las 7 del mati, ja ens em reunits al Escardivol 19 matinaires ja que altres 4 ens esperaven a Terrassa i altre en Manel López que ens esperava a Mura per a proximitat del seu domicili. Així dons 24 matinaires.

Deixem els cotxes i ens adressem cap a la riera de Mura i cercant el Camí de las Fonts. En veiem un parell i ja anem cap el Puig de la Balma. No podem parar ja que avui justament es Sant  Martí,  patró de Mura i Festa Major i romandrà tancat.



En aquesta època de l’any estem veient la zona de Mura plena de colors propis de la tardor, les fulles, i els indrets podem gaudir per a fer fotos, amb vegetació compartint llàgrimes d’aigüa, sembla que inclús plorin, ja que es veient perfectament com si surgiexen de la pròpia fulla, apart de las catifes de fulles que durant tot el mati ens acompanyaran.

Aprofitem el temps i a las 10:10 fem parada obligatòria als peus del Puig Andreu, per esmorzar i agafar ganes per l’atac , que per seguretat en Pere Abella, porta un cordino per a facilitar la pujada i baixada a dit cim.


Després de les fotos, ja enfilem cap la carena i cerquem el camí que diu Coves de Mura, passem per uns indrets frondosos, amb molta vegetació, molta aigua que fa que junt amb els camins plens de fulles, tinguem en compta la possibilitat d’una relliscada i er això posem tots els sentits.

Al cap de quasi 1 hora i mitja ja veiem altre cop de sopta Mura, que ens esta esperant dons avui es la Festa Major i a la 1 del migdia te lloc un vermut popular. Abans però passem per l'esglessia de Sant Martí, perquè no sigui dit que anem solament per el vermut i inclús puc parlar amb l'alcalde de Mura, que li desitjo molt bona Festa Major, i ens convida a poguer-hi participar a dit vermut.


Mura, es un poble molt bonic, atractiu, sembla que mai cambi…per això cada any en el mes de gener fem una visita i esmorzem, al mateig temps veiem el tions que donant un caire de festes Nadalenques i es molt atractiu ja que quasi cada casa en te ún. Avui només em vist a la castanyera (ninot), que estava a la plaça simbolitzant la tardor.

Si que durant tot el mati, els colors de tardor, fulles, arbres si que realment ens han donat dit sentit de l’epoca de l’any, ja que per altre banda, el temps semblava avui primaveral i bastants inclús anaven en mànega curta i inclus un amb pantalons curs. Increïble pro estem al 11 de novembre…

Acabat el vermut, ens acomiadem i ja desitjant que arribi la 57 matinal que tanca l’anyUna matinal la (57), a la  que muntarem el pessebre, farem repartiments de regals, turrons neulas, cava i altres sorpreses que fins el darrer moment ningú coneixerà.

Un recorregut de 10 Km amb ambit circul.lar. Una matinal mol tranquil.la i que fa que el grup cada dia sigui més compacte i amb uns companys excel.lents.

Gracies a tots, amics

ALBUM DE FOTOS

Crónica: Alfons Capmany
Fotos: Gabriel Alsina, Manel Almendros, Miquel Canals, Pere Abella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada