18 de gener, 2017

69. Mura: 6e Aniversari

Aquesta era la matinal número 69, un número màgic perquè ha representat el rècord de participació de matinaires, 36 persones!!!, de les quals 4 de Terrassa i 2 de Sabadell. L'anterior rècord estava en 27 matinaires, de manera que ha quedat àmpliament superat.

Veient com anaven les inscripcions, l'Alfons ja havia canviat l'autocar de 30 pel de 40 persones, així doncs vàrem poder anar tots junts cap al coll d'Estenalles. El fred és molt viu. Cal dir que ens trobem en una setmana de temperatures extraordinàriament baixes, però tenim la gran sort que no fa vent i el dia és molt clar, amb un cel radiant.


Aquesta és una matinal clàssica, que fem cada any pel gener. El repte era trobar un nou camí, per no repetir el que passa pel Coll de Boix. La proposta va ser passar per la Falconera, es a dir paral·lels a la carretera de Mura. Es tracta d'un camí molt bonic, i aconsellable per baixar fins a Mura, ja que és molt distret, tan aviat va per dalt de la carena amb molt bones vistes, com per dins del bosc amb trams de gran bellesa.

De coll d'Estenalles baixem fins a una corba de la carretera i enfilem cap al mirador de la Falconera, parada obligatòria amb foto. La vista és extraordinària. El sol comença a sortir sobre les muntanyes nevades del Pirineu, donant un to rosat a la neu. No tenim paraules per expressar aquest moment tan meravellós.


Seguim cap al peu de la Falconera que no es pot pujar sinó és escalant. A continuació, agafem el camí per dins del bosc fins al turo de en Llobet. Una altra parada per contemplar el paisatge, i bones vistes sobre Montserrat. Ja faltava poc per Mura i cap a les onze del mati arribem al Restaurant Laika a on ens tenen preparat un bon esmorzar.

Al restaurant ja ens coneixen ja que hi anem cada any, i el tracte és exquisit. De fet han obert expressament per nosaltres. L'ansia per menjar els cigronets de Mura és tan gran, que arribem a esgotar les existències del restaurant.

Per postres hi ha pastís i cava d'aniversari: és el 6è any de Matinals. Per aquest motiu, l'Alfons ha preparat uns petits recordatoris als matinaires que han fet més de 12 o 26 matinals.


Cap a les 2 del migdia ens enfilem a l'autocar per tornar a Rubí, satisfets, contents i amb la panxa ben plena. Fins a la propera matinal.

Pere Abella

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Gabriel Alsina, Miquel Canals, Orland Pons, Pere Abella

Edició i muntatge: Manel Almendros 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada