10 de maig, 2017

73. La Serra de l'Obac

24 matinaires sortim de Rubí, a les 8 del matí, cap a l'aparcament de l'Alzina de Satlari a l'Obac, on ens espera un, i recollim a la benzinera de Terrassa a 2 més i a l'inici en Joan fa una breu explicació del recorregut d'uns 10 km. Una circular que la iniciem a la part baixa de l'aparcament per anar a l'Espluga i al tornar tancarem grimpant i desgrimpant el Turo de La Pola.

Ens dirigim cap a l’espluga, passem per la cova empedrada, amb matalàs i tot i amb una espelma, encara que entro dintre no les tinc totes dels possibles ocupants que poden corre per la manta...


Arribats a l’Espluga podem fer la primera ascensió del dia, pugem al Turo de l'Espluga, baixarem per gaudir de la boca d'accés de l'Avenc de l'Espluga i farem parada per esmorzar a la Balma de l'Espluga, on arribem a les 10:45 i havent seguit uns corriols molt bonics.

Acabats d'esmorzar baixem per pasar per un indret anomenat Salt del Tinell i seguint camí anem a parar a la Font de la Pola, on carreguem d'aigua i anem a fer una grimpada per la canal del Sud-Oest que ens portarà cap al TURO DE LA POLA, 929 m. Fem las fotos de rigor després d'una grimpada que cinc matinaires desisteixen de pujar i ens trobem ja a l'aparcament.


Una matinal molt bonica. Hem passat per paratges i alzinars molt bonics, corriols entrecreuats que en alguns moments són fàcils de perdre. I ja pensant amb la propera matinal per al 14 de juny. Aquest cop anirem a fer trams de les noves xarxes itineràries que tant ha participat el centre junt amb Arrels i l'Ajuntament de Rubí, per a conèixer una mica més aquests espais de la nostra ciutat i poder donar-lis publicitat a la màxima gent amant de la natura.

Joan Urquizu i Alfons Capmany.

ALBUM DE FOTOS

Fotografia: Gabriel Alsina, Julian, Manel Almendros, Miquel Canals i Orland Pons
Edició i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada