14 de juny, 2017

74. Rubi, nous itineraris

Avui ha estat una matinal molt especial, per primera vegada no hem hagut d'agafar el cotxe ni el bus ni el tren, sinó que hem sortit a peu i des de casa nostra, la ciutat de Rubí.

A les 8 del matí ens hem reunit a l'Escardívol, punt de trobada habitual, i aquest cop sí, nou rècord de participació, ja que hem assolit la xifra de 40 participants.

En Toni Bayón, amb el Jaime (invident), han marcat el ritme de la matinal, un recorregut per part dels camins que formen la Xarxa Local d'Itineraris, que membres del Centre, junt amb Rubí d'Arrel i Ajuntament han reobert. Molts d'ells eren abandonats, i amb la reobertura es buscava donar a Rubí uns espais verds per poder-ne gaudir amb família, i per a persones amants de la natura.

Sortim cap al Castell i, ja passat el pont per anar a Can Xercavins, a la dreta ens enfilem i ja tenim la primera sorpresa del dia, al veure camps llaurats de blat i al fons de tot Montserrat, anem a cercar el Torrent de Can Xercavins rodejant els camps, a fi de no trepitjar-los.



Tenim un ensurt quan un dels matinaires, en Joan, s'entrebanca i cau i es dóna un fort cop a l'espatlla. Com que li fa mal, li fabriquem un cabestrell amb un mocador i es retiren amb la seva parella i quedem que ens tindrà al corrent del diagnòstic i de com evoluciona.

Creuem la masia de Can Xercavins, i en Toni ens en fa alguns comentaris. I ja anem a trobar l'encreuament de Can Feliu, l'Sportenis i cap a la font de Sant Muç, on esmorzem i ens hidratem, tenint en compte que fa molta calor, uns 32 graus.

L'Isaac Aguareles, responsable del Voluntariat per la llengua (VxL) al Servei de Català de Rubí, ha dit unes paraules sobre la seva tasca. La resposta del grup no s'ha fet esperar i un parell de matinaires s'han apuntat a fer de voluntaris lingüístics. Val a dir que avui n'eren 9, del VxL, tot un èxit, que ha contribuït a la superació de l'anterior rècord de 36 participants en una matinal.

De Sant Muç ens adrecem a Can Roig a la recerca de dues fonts més, les quals es troben en entorns ombrívols, cosa que ens permet rebaixar la forta calor que ja portem a sobre. També fem una parada a les ruïnes de Can Guilera i anem a veure la font de Can Guilera.



Ja per acabar, baixem en direcció a La Llana, i passem al costat del pavelló on tenim el rocòdrom del CER. Igualment passem pel Pont de Can Claverí, lloc emblemàtic, el qual era un aqüeducte en època romana.

Al Castell fem la foto de grup i donem per finalitzada la matinal. Val a dir que hi arribem a una hora molt bona, cap a les 13 h, i així evitem una punta de calor que sobrepassarà els 32 graus.

En nom del grup de matinaires del CER, voldria donar les gràcies al Toni, pel recorregut tan bonic i interessant per on ens ha guiat, alguns dels indrets encara desconeguts per a molts de nosaltres. Gràcies al Toni, igualment, per la lliçó de compenetració i bona entesa amb el company Jaime, invident. Gràcies, igualment, a l'Isaac i a la resta de participants del VxL, i a la resta de matinaires en general, perquè entre tots continuem fent història, continuem fent Centre i fent Ciutat.

Mentrestant, ja es treballa a preparar la matinal estrella, la qual tindrà lloc el dimecres 19 de juliol i durarà tot el dia. Sortirem a les 6 del matí i anirem cap al Berguedà, a fer el Pedraforca des de Gòsol, i dinarem com és tradició en un restaurant de la zona. Acomiadarem així les matinals fins la tornada de vacances. Recordeu que el dilluns 17 de juliol, a les 19.30 h, farem una reunió informativa al Centre. Concretarem aspectes logístics com ara cotxes, assegurances per als no federats, i alguns aspectes del recorregut, que ja assenyalem que serà de dificultat moderada alta.

Una abraçada

Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Gabriel Alsina, Manel Almendros, Miquel Canals i Pere Abella.
Edicio i muntatge: Manel Almendros
Correcció literaria: Issac Aguareles (Grup de Voluntaris per La Llengua)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada