14 de març, 2018

82. Cingles de Berti: La Trona


Vaig conèixer aquesta zona amb una sortida de geologia de la UAB. La vaig trobar molt interessant, per tant hi he tornat diverses vegades i mirant els mapes per fer una ruta prou maca i assequible pels matinaires.  La primera sortida matinaire els vaig portar a Riells del Fai, per veure unes formacions geològiques prou interessants. Aquest cop no hi havia rareses de les roques prou destacades.


L’interessant era el recorregut i les vistes que vàrem poder gaudir. Els camins són empedrats, suposem medievals, i servien per als desplaçaments entre els pobles i masies de la comarca. Com el grau de Montmany, que puja el Cingle de Bertí en un pas molt bonic.

Per sobre la cinglera hi ha uns paratges força plans en què encara els camps són cultivats amb cereals. Passem per la Taula de Pedra, que realment és una taula, que ens serveix molt bé per esmorzar. D’aquest punt anem directes a La Trona, que justos els 36 que som, hi cabem!


Ens enfilem entre boscos al coll de Nou, per poder arribar fins a Sant Pere de Bertí, església romànica, que en el seu temps feia de parròquia de la comarca. Al cap de poc veiem el castell del Clascar, antic castell ampliat a principis del segle XX com a casa senyorial. Actualment en estat força ruïnós.

Per acabat,  travessem els cingles per el vessant sud per la pista que ens porta al Santuari de Puiggraciós, des d’on hem sortit i on tenim els cotxes. El dia ha estat radiant i ens ha acompanyat força bé.

Miquel Canals

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Magda Costa, Manel Almendros i Miquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

1 comentari:

  1. Interesant,
    una sortida a un indret poc conegut, almenys per mi.
    Comentari i Muntatge com sempre... excelents

    ResponElimina