13 de novembre, 2019

99. Matinal boletaire a Rubi

Avui l'objectiu de la matinal (99), tal com el seu nom descriu, és una matinal Micològica, Fer un recorregut per Rubí, dintre el nostre terme Municipal, ple encara a dia d'avui de boscos, amb corriols, camins i pistes que donen un atractiu.



Com no i cercar "bolets", malgrat que la sequía, el vent, a minvat el sorgiment de bolets, no per això ens trem enrere i ens llancem a la "caça". Aquest cop ve en Sergi Capmany, coneixedor dels bolets de Rubí, i vinculat a grups micològics que li han fet profunditzar amb el tipus de bolet i el seu nom, a fi de catalogar, en explicarà, si escau, als profans o no tan profans, la diversitat d'espècies actuals.



Sortim 24 matinaires, del Escardivol, i aquest cop a peu, passem per sobre el Pont de Can
Claverí (un monument encara bastant conservat) el creuem per la part alta on portaven l'aigua a la finca de Can Claverí, i per al pavelló, avancem fins a Can Roig.

Esmorzem abans de començar la caça de bolets. Malauradament pocs en troben, molts pinetells, i alguna pota de perdiu i cap rovelló ni llenega ni... Per cert els boscos estan en un estat molt maltret, bruts, un perill en cas d'incendi.



A les 11 fem reagrupament, i anem fins a la Maçoneria de Sant Muç, Ermita, fen una parada a la Font de Sant Mus. Arribem fins al Castell on és acomiament fins, el més proper on celebrarem la matinal 100.

Una matinal que hem recorregut 12,33 km amb 4,22 hores i hem gaudit un dia que semblava que plouria i s'ha aguantat del tot .

Una data històrica a les matinals, estrenarem samarretes, i dinarem a Sant Llorenç, abans de posar el nostre pesebre i moltes més coses.. Amic imaginari, nadales,i.............

Alfons Capmany

IMATGES DE LA MATINAL


Fotografia i video: Alfons Capamany, Eulalia Fradera, Manel Almednros i Miquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada