18 de novembre, 2020

107. Marxa familiar

Degut a la pandèmia de la Covid 19, el Centre Excursionista de Rubí, va haver de fer  una proposta diferent per La Marxa Infantil de Regularitat. Així dons va néixer la Marxa  Familiar 2020, que consistia en fer un itinerari marcat durant un mes, que els  participants, en grups de fins a cinc persones, podien fer qualsevol dia, i així evitar  aglomeracions. 

Els membres de les Matinals vàrem voler participar en aquesta activitat, i el dia 18 de  novembre de 2020, sortíem 15 persones cap a Can Xercavins, per poder fer els 12  quilometres de recorregut de la Marxa Familiar 2020. 

A mig camí de la masia, vàrem trobar un cartell que indicava clarament la sortida de La  Marxa, cap el camí antic que hi havia abans de fer l’asfaltat actual. Es tracta d’un  corriol molt entretingut que ens porta fins l’entrada de la mateixa masia.  

En aquest punt ens vàrem desviar cap un torrent que havia quedat impracticable a  causa de les pluges dels darrers anys, i que la família Xercavins va desbrossar perquè  els caminadors poguéssim gaudir-ne. El torrent es una autentica meravella, sembla  que estiguis al mig de la selva. 

Seguidament ja vàrem passar per la Plana, el camí de la vinya i les oliveres, fins un  tram d’horts en un estat deplorable, ple d’abocaments il·legals, en definitiva una pena  que la gent sigui tant bruta. 

Poc a poc ja estàvem a Can Ramoneda, que passem de llarg per anar a trobar el torrent  del Mut. Aquest torrent també es va veure seriosament afectat per les pluges de fa  dos anys, i l’ACA va fer-hi una forta intervenció, deixant el camí com una autopista.  Potser no calia tant! Ara l’Ajuntament hi ha plantat bastants arbres nous. 

Fent camí després d’una forta pujada decidim parar per descansar i esmorzar, que ja  ens ho hem guanyat. La propera parada serà la font de Can Roig, però abans hem de  passar per davant de l’antiga masia que malauradament esta abandonada i en estat molt precari. Quina pena que es perdin aquestes masies com la de Can Roig amb unes  arcades precioses. 

La font de Can Roig esta formada per dues fonts: L’Avellana i la del Carme. La font de  l’Avellana encara conserva un bonic dibuix de ceràmica. Aquest es el punt on  l’organització de La Marxa va decidir que els grups haurien de fer-se una foto i enviar la per Email al Centre Excursionista com a comprovant de la seva participació. 

Així dons aprofitem per fer-nos unes quantes fotos davant de la font, amb els dorsals  dels diferents grups, i així les podrem enviar al CER, per certificar que hem fet La  Marxa.

Ara hem d’emprendre ja el camí de tornada, que ens porta a traves del torrent de Can  Roig fins a Sant Muç. Passem per davant de la font que va ser recuperada fa pocs anys,  i ens endissem per un altre torrent.  

Aquests camins que passen pels diferents torrents es permeten fer uns itineraris al mig  de la natura, esquivant les nombroses urbanitzacions, encara que en un moment hem  de passar per un tram al costat de l’Sportenis, per anar a parar de nou en terrenys de  Can Xercavins, i finalment arribar a la masia, punt final de La Marxa. 

Un mati de “Marxa” que ens ha permès descobrir llocs insòlits molt a prop de la nostra  ciutat.  

Pere Abella i Cervelló

















Fotos: Alfons Capmany i Francesc Massana

Edicio i muntatge: Manel Almendros

1 comentari:

  1. Felicitar als promotors de La Marxa, els qui hi varen treballar, a tots els participants,... també als matinaires, als qui han fet tant el resun escrit com fotogràfic, i qui manté amb tanta cura aquest blog.

    ResponElimina