11 de maig, 2022

123. Rubi - La Mola

Per tercera vegada el grup de les matinals del Centre Excursionista de Rubí teníem el repte de fer la «Rubí – La Mola – Matadepera». Per evitar les fortes calors que varem patir l’any passat, en aquesta ocasió varem decidir fer-la al maig en lloc del juny i ho varem encertar. La temperatura va ser molt més benèvola i va ajudar a fer els 29km amb més comoditat i amb menys temps que els altres anys.

El recorregut era molt semblant als anteriors, mirant, com sempre, d’evitar zones urbanitzades. En aquesta ocasió teníem una primera variant amb un nou corriol abans d’arribar a la Font dels Caçadors de Sant Quirze del Vallés, una segona creuava Matadepera pel centre en lloc d’anar a buscar la riera i la tercera era una drecera per fer més suau la pujada fins els dipòsits.

Aquest any varem incorporar la novetat important de donar una segona opció per facilitar l'excés a La Mola a tothom qui volgués venir i compartir el dinar amb els que sortien des de Rubí sense tenir que fer tot el recorregut. Així es va crear un segon grup que va sortir des de els dipòsits, un dels recorreguts habituals per pujar a La Mola des de Matadepera.

Finalment disset matinaires varem participar a la RLM, onze des de Rubí i sis des de el dipòsits. Els que fèiem el recorregut complert ens trobarem com es habitual a l’era de Ca’N Oriol a dos quarts de set del matí i ràpidament posarem fil a l’agulla.

La bona temperatura ajudava a portar un bon ritme, passant pels llocs habituals de Can Barata, on un bonic camp de groselles va obligar a fer la primera parada fotogràfica. Serra de Galliners i la Font del Caçadors a tocar de les primeres cases de Sant Quirze del Vallés. Un cop creuada la C58 pel tunel del torrent de la Batzuca arribem al Restaurant de Can Sues on fem parada tècnica per refrescar-nos i de nou fer fotos a la creu de terme que hi ha en aquesta ocasió engalanada amb unes esplèndides mates de ginesta florida. Seguim direcció a l’Hospital de Terrassa i abans d’arribar al Reial Club de Golf de El Prat i sota una pineda ja habitual fem la parada per esmorzar.

Continuem direcció a Matadepera que la creuem pel centre del casc urbà i enfilem per una nova traça fins els dipòsits i pel camí del monjos al cim de La Mola que assolim amb un temps de 7 hores  i 25,5km.

Ens trobem amb els companys que han fet el recorregut des de els dipòsits i tots junts recuperem forces amb un bon dinar al Restaurant de La Mola.

Un cop acabat l’àpat encara ens quedem uns 3km de descens i una horeta de camí fins el pavelló poliesportiu de Matadepera on ens espera el bus del Franquesa que ens portarà de tornada a casa.

Arribem a Rubí amb l’alegria d’haver assolit el repte per tercera vegada i que consolida aquesta matinal com una fixa del calendari. L’any vinent hi tornarem.  

Alfons Capmany i Isidre Fores





























IMATGES DE LA MATINAL


Fotografia i video: Alfons Capmany, Francesc Massana, Miquel Canals i Ramon Batalla

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada