14 de desembre, 2022

129. El Pessebre

Com cada any, aquesta matinal te quelcom especial, ja que en un matí el fem molt ple de fets
propis de l'època del any i amb una programació que no ens deixa quasi ni parar. Finalment som vint-i-cinc matinaires, al tradicional lloc de sortida al carrer Granera de Matadepera.

Enfilem bruixa cap amunt, passa'n per al lloc on havíem posat el nostre pesebre i que dos
anys seguits ens el varen "pispar". Arribem a la pista que ve de Can Robert i a Can Poble, enfilem vers el nostre lloc (va ésser el primer espai) on posem el nostre pesebre, no sense cert perill, llevat la inclinació del lloc. 
I mentre la Rosa i l'Àngels fan cantar a la gent una Nadala.

Ja encarem la canal del "comptador" i fins a arribar a trobar el final de la canal de Can Poble,
on finalment a les 10 ja estem tots a dalt al Monestir. Donem una ullada, a dintre el restaurant i veiem que tot està a punt, ja que uns dies abans, tots vàrem dir el plat escollit i s'ha facilitat molt a la cuina.

Mentre es posen les copas de cava (plàstic) i un detall nadalenc, iniciem les Nadales a dintre el Monestir, aquest cop no ens ha pogut acompanyar ni en Benet ni l'Empar, i hem hagut de sentir el Benet amb gravació i hem pogut cantar el nostre himne matinaire desprès d'una Nadala. També hem fet una ofrena a sant Llorenç i Sant Bernard, posem uns miniciris a fi que cuiden a tots plagats i els lesionats puguin recuperar-se al més ràpid millor.

Ja a dintre, tots seguts, i la tasca de la Rosa, Magda, Eulàlia i Gabriel es la de recollir regals i donar números, per l'amic matinaire i preparar els plats de torrons que entre tots hem pujat, res, unes 20 barres, quatre de cada tipus de torró i 8 talls per barra. Amb això omplim 25 plats que portem, e inclús convidem a uns companys que també estaven al restaurant i la resta com sempre per al personal de la Mola, que tan bé, ens cuiden.

Tot va sobre rodes, els plats arriban ràpid i els porrons volen també, amb gasosa.. Alguns.
I com no el cava , per acompanyar els torrons, i fer el brindis de Nadal. I com a traca final, l'arribada del pare Noel, amb cinc acompanyants, la Rosa, Eulàlia, Magda, Isidre i Gabriel, a ritme de "tinc deu pèls...." I el pare Noel, carregat amb una saca plena de regals (intentem que no superi els cinc euros) i repartim cada regal numerat, a qui li correspon segons número donat a l'entrada.

Ja tot repartit, encarar restan 3 barres de torro dur, que els veïns de taula diuen un número que serveix per regalar-ho. Tots contents fem fotos, fotos i més fotos, vídeos, i la tradicional tots junts, sempre amb la bandera del centre excursionista de Rubí, que també ha estat present durant tot l'esmorzar ,col·locada amb un lloc visible.

Ja de baixada, ens separem , ja que alguns tenen certa dificultat al baixar, i ens
retrobem finalment tots al carrer granera.

No acaba ací tot, perquè l'Alfons té un "as " a la mànega i fa l'entrega d'un diploma a la
Rosa, pel fet que ha arribat a les 100 matinals amb el grup i és fundadora de les matinals.
Tots ens acomadiem desitja'n molt bon Nadal a tothom i recordem als que avui no ens han
pogut acompanyar per diferents raons.

Alfons Capmany




















Fotografia i video: Eulalia Fradera, Francesc Massana, Miquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

1 comentari:

  1. Una matinal xulíssima!!! Com totes! Però aquesta té alguna cosa especial, no trobeu?

    ResponElimina