11 de gener, 2023

130. La Salut

Els nostres pares i avis ja anaven a l'ermita de la Salut; antigament s'hi feien aplecs. S'hi anava des de Rubí a peu, com era normal aquells temps i per la carretera de Molins de Rei. A l'altura del Moli dels Bessons la carretera feia una corba molt tancada cap a la dreta, just després de passar un pont (riera de Valldoreix).

Doncs en aquest punt sortia un camí cap a l'esquerra que anava cap a les masies d'aquells indrets: Can Barba, Can Domenech, Can Montmany i la Salut, però actualment no s'hi pot anar a causa de la construcció de l'autopista que ens ha tallat el camí. Bé, sí que s'hi pot anar, però ja no és tan agradable, ja que es passa arran de la carretera.

Per evitar aquest tros no tan desitjat, deixem els cotxes al Camp Municipal de Can Gener, tocant al torrent de Vallvidrera. Doncs el dia i hora convinguda, i amb una mica de retard, sortim direcció a l'ermita. Anem seguint el torrent, per un camí molt agradable i força frecs. Arribem al pavelló de Valldoreix, a on deixem el torrent, i ens dirigim cap a Can Montmany. Veiem la masia, d'un estil modernista i força gran, fem fotos i ja seguim per a esmorzar a l'ermita de la Salut.

Un cop hem recuperat forces puguem al Puig Madrona, el cim culminant de la zona. Mirem les vistes, el pessebre del CEM de Papiol i fem les corresponents fotos de grup. Per la tornada fem una mica de volta per no passar pel mateix lloc. Tornem a l'ermita i fem la volta a la muntanya de Puig Madrona per la cara nord. Passem per la font del Lleó, de la qual només cauen dues gotes comptades.

La sortida de la Salut es fa per cremar després dels àpats de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Reis, més els corresponents torrons i a més a més, a poc a poc. Per fer salut, naturalment, a l'ermita de la Salut!!!

Miquel Canals














Fotografia i video: Afons Capmany, Gabriel Alsina, Manel Almendros, Miquel Canals

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada