12 d’abril, 2023

133. Rubi - La Mola

Un any més el grup de les Matinals del Centre Excursionista de Rubí varem portar a terme la «Rubí – La Mola – Matadepera» que ja comença a ser una tradicional del calendari de cada any.  Aquesta vegada la varem avançar a l’abril per evitar les calors d’altres anys i no ser tant feixuga.

Un dia de primavera autentic ens va acompanyar durant tota la travessa. A les sis del matí i quan començava a clarejar el dia varem arrencar de l’Era de Ca N’Oriol els 20 atrevits «matinaires» per fer els quasi 29km que teníem per davant.

Ràpidament ens varem enfilar per l’antic camp de golf de Rubí/Sant Cugat per anar a buscar l’antic camí de Bellaterra el qual varem deixar per anar direcció la urbanització de Can Barata on creuarem la carretera que porta a Sant Quirze del Vallés. Arribats a la Serra de Galliners agafarem un corriol dels molts que hi han per aquella zona que ens va portar a la Font dels Caçadors. Des de aquest punt el camí ens var dur al pont que passa per sota de l’autopista C-58 des de on ja es veu l’Hospital de Terrassa, pròxim objectiu. Deixat endarrere aquest centre mèdic la ruta ens porta al Real Camp de Golf de El Prat que voregem. Es aquí on en una zona de pins aprofitem per esmorzar.

Un cop alimentats e ben hidratats seguim la marxa pel torrent de la Betzuca que ens porta fins a Matadepera. Creuem aquesta població i anem a buscar el Camí dels Monjos per on fem la pujada més directa fins La Mola. A tres quarts d’una del migdia fem cim després de 6:45h de marxa, uns 1.200mt de desnivell positiu i uns 24,5km. Aquest es l’any que ho hem fet més ràpid, hem rebaixat el temps en més de quinze minuts. Això va bé. Ens trobem amb els quatre companys que han vingut per acompanyar-nos al dinar fent únicament la pujada habitual des de Can Robert.

Ens refresquem una mica com els gats ja que degut a la sequera els lavabos estan tancats per manca d’aigua i cap a taula per degustar un bon dinar.

Com sempre el dinar del Restaurant La Mola no defrauda i tot i el cansament acumulat pel «matinaires» les rialles no hi poden faltar així com alguna cançó de l’amic Josep Benet. Un brindis final per l’objectiu obtingut i de nou agafem les motxilles ja que encara ens queda fer els 3km de baixada fins on espera l'autobús del Franquesa per tornar-nos a casa.

L’any que bé hi tornarem!!

Alfons Capmany i Isidre Fores.


Fotografia i video: Eulalia Fradera, Miquel Canals, Ramon Batalla

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada