15 de desembre, 2021

118. El Pessebre


Com cada any celebrem la matinal tradicional en el mes de desembre, nomenada "El Pessebre" i fem un esmorzar/dinar a Sant Llorenç al restaurant del monestir "La Mola"

Llevat que fa dos anys que ens han "pispat" el pessebre, aquest any el posarem on vàrem col-locar.ho per a primera vegada, el desembre del 2013, per a sobre Can Pobla, molt a prop de la denominada "Canal del comptador".

A les 7.30 del matí, sortim puntualment els 5 cotxes cap el nostre punt habitual de pujada a Matadepera el carrer Granera.

Aquest cop en lloc de pujar fem una baixada, per a escalfar les cames i l'Alfons ens porta per l'indret dret abans del torrent i ens fa enfilar per una mitja canal amb algun moment hem de fer servir les mans per agafar-nos a les arrels. A l'arribar a la part alta que està propera al camí forestal de Can Robert a Can Poble, tothom li agraden les vistas i també per agafar una mica d'oxigen.

Ja ens adrecem cap a Can Poble, fent un petit recorregut per un parell de corriols arribem al punt on posarem el pessebre.

Aquest any l'Isidre, l'Alfons, en Pere i en Joan Ricart, el col·loque'm entre tots i posem inclús una adhesiu del Centre, a veurà si aquest no ens el "pillen". Es un pessebre molt bonic, és com un canti foradat i les figures estan dintre d'ell.

Ja cap amunt, que l'Alfons vol arribar a les 10 i carai, puntualitat "catalana "pujem per corriols ja més transitats, passem per l'avenc de Can Pobla, Cami dels Monjos i arribem al Monestir.

Fem aquest any una ofrena amb dos ciris, un que oferim a Sant Llorenç i l'altre a Sant Bernat que està en un racó una mica sol. Com que el Benet i Empar no han pogut vindre, l'Orland, té gravat l'himne matinaire, lletra de l'Alfons i adaptació musical del Josep Benet, que sona molt bé, la seva interpretació, la segona acompanyada per nosaltres, ja no sona tan bé, galls i gallines a part, però la voluntat és el que val.

Al sortit, tothom rep un número, i deixa un petit obsequi/regal, per al nostre amic matinaria que a les postres farem el repartiment.

Hem col-local a cada comensal un caramel com estampa Nadalenca i repartim el calendari de cartera, de les matinals programades per l'any 2022. La Magda, amb complicitat amb el Joan Ricart, ens fa un detall dolç de la seva pastisseria i amb un escrit molt bonic d'en Joan, per gaudir-ho a l'arbre de Nadal a casa o al lloc més adient.

Entrem al menjador, tots ensenyant per seguretat el Codi Digital Covid, i ocupem el fons de mig menjador, ja que som 24, i una taula només per preparar els plats de torrons i neules que l'Alfons ha portat a la motxilla. Ens deixen uns guants per tema sanitari, i comencem els primers i segons plats. A l'arribar les postres fem el tradicional brindis amb Cava, com no, amb la marca "Cap de Ruc"

Ja arriba l'acte oficial amb l'arribada del Pare Noell, amb una saca immensa plena de regals i acompanyat per a 5 ajudants, tots uniformats cap a dalt, menys el Pare que porta la vestimenta que la Montse de Sant Vicents li va arreglar, per no dir fer a mida.

Repartits els regals, el Miquel i l'Alfons reben l'obsequi d'un llibre amb les 100 Molas aconseguides com un repta personal i com a representants dels matinaires del CER de Rubí. Fem fotos i més fotos.

Acabat el cafè, tallats, xumets........ ja son quasi las 2 de la tarda; com passa el temps, com també es habitual repartim torrons al personal de la Mola, que com sempre ens tractan molt bé.

Baixem per trams fàcils, I gaudim del molt bon rotllo I ja arribem als cotxes on ens acomiadem si més no desitjant-nos unes Bones Festes, i molta salut.

Alfons Capmany





















Fotografia i video: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Francesc Massana, Miquel Canals, Ramon Batalla

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada