12 de gener, 2022

119. La Salut i el Puigmadrona

L'Alfons, com molt bon previsor, em va comentar portar la primera sortida de l'any a La Salut, recordant les que havia fet jo uns anys enrere. Amb l'objectiu de fer «salut» a l'ermita de La Salut.

Després dels àpats molt suculents de les Festes de Nadal... si escudella, si canalons, si torrons i més torrons, si els àpats de Cap d'Any, si el tortell de reis... En fi tots de calories a sobre, doncs convenia pair-les una mica, no molt de cop, que no ens fes mal!

Vaig pensar fer una caminadeta lleugera pels voltants de l'ermita. Com que fa fred i a les vuit encara no ha sortit el sol, quedem a les 8.30 h a l'Escardivol, per començar a caminar a les 9 h. I com passa molts cops, algú no va trobar el lloc de trobada i, per tant, sortim 20 minuts més tard. Per l'hora no passava res, hi havia temps suficient, però feia fred i humitat i començava a agafar-nos el fred.

De seguida que arribem, comencem a caminar, començant pel torrent de Can Badal o Can Llobet, i anem en direcció a ponent, passem a prop de les masies de Can Barba i de Can Domenech. Passada aquesta última comencem a pujar, rodejant la muntanya de Puigmadrona, és a dir, donem la volta, i anem a parar a l'ermita de La Salut pel costat de Papiol.

En les taules de l'esplanada ens dividim per grups i esmorzem o fem un pica-pica. Un cop recuperats i feta la foto de grup, pugem pel cantó sud i arribem directes al cim de Puigmadrona a on veiem una bona vista, així i tot, el dia era calitjós i no es veia el Pirineu nevat; Montserrat es veia amb barret (núvol a sobre). Aquí tornem a fer més fotos de grup, del pessebre i l'Alfons ens comenta el comiat que ens ha dit del Pep.

La baixada la fem tranquil·lament, pel cantó nord, a pocs metres agafem la pista i anem baixant (la pista va bé per poder parlar amb els companys del grup). Passem a prop de la masia de Can Montmany, més fotos fins a arribar un altre cop al torrent del Badal o Llobet. Pugem una mica per veure les ruïnes, del que havia estat un important castell, el de Canals. A causa d'unes obres de consolidació de les excavacions últimes que s'han fet, no s'ha pogut fer una visita guiada, a veure si un altre cop que anem per aquell indret la podrem fer.

Arribem als cotxes després de caminar uns 9 km i amb l'esperança de fer una mica més de salut i d'haver gaudit un dia de sol i de fresca i amb molt bona companyia, tornem cap a casa, ja esperant la següent que ens portarà l'Alfons cap a Mura.


Miquel Canals














Fotografia i video: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Francesc Massana, Manel Almendros, Miquel Canals i Ramón Batalla

Edicio i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada