18 de setembre, 2013

32. Cavall Bernat - La Mola

Com és habitual després de vacances, tots teníem ganes de tornar.nos a re-trobar i encarar durant els propers quatre mesos, la matinal 36, és a dir, cel-lebrar TRES ANYS. El temps passa tan ràpid...
        Dels  quatre companys (Rosa,Pep,Magí i Alfons) que aquell 3 de novem-bre de 2010, vàrem iniciar aquesta activitat  i d'un promig a l'any 2010 de 3,5 participants per matinal, hem passat al record que assolim a dia d'avui amb 13 participants en una matinal, i el promig de l'any 2013 ja el tenim amb 9,25.
        Durant aquest casi 3 anys, tenim al nostre haber: Montcau (1054). La Mola (1104). Sant Jeroni (1237). Matagalls (1697). Pedraforca (2498). Puigmal (2911). El Carlit (2921).
        Aquesta vegada, tornem al Parc Natural de Sant Llorenç i L,Obac, i l'Alfons prepara una volta d'uns 6,8 Km, que donen per caminar amb temps real 3 hores.
        Iniciem al “Cavallot” Cavall Bernat, però en lloc de adreçar.nos cap ell, ens desviem cap a la dreta cercant la canal de l´Esquirol, una grimpadeta per posar el cos a punt, senzilla com no, però suficient per gaudir d'uns entorns no habituals i dignes d'admirar d'aquest Parc que cada dia ens dona una sorpresa.
        Arribem a creuar amb el Camí dels Monjos, per la part alta, però nosal-tres sortim del camí central i anem cap al camí de la senyora, com no l'Alfons, fa un desviament a propòsit i ens encara vers la verten est, per tornar després de gaudir d'un mirador impressionant del Montseny, Pirineus i Mar Mediterra-ni ens tornem a enfilar grimpant per tornar a connectar altre cop amb el iniciat camí de la senyora.
        Aleshores tot son flors i violes, a part del romaní, pro tots es van donant compte que anem de mica en mica baixant I després tindrem de tornar a pujar... Pro l'Alfons ens va dient mireu que maca la Torrassa de Can Torres, que bonic paisatges, quan de sopta ens diu, “apa nois ara només cap a munt i endavant”….        Comencem a enfilar.nos i arribem a trobar el cami de Soleia, enlloc d'anar cap a la Font ens porta cap a dreta per un parell de canals, que sort de las grapes natural (arrels) i arbres que ens ajuden a pujar fins arribar a las Animes.
        Increible  pro veiem el Monestir de sobta, pro per al Nord-est, veient el Obits, l'Ullal del Drac, i tot el Pirineu fins i tot el Canigó, fins portar.nos cap a la Font del Saüc, no acabem aqui ja que canal a munt i finalment arribem al Monestir.
        L'Alfons ja havia deixat el encàrrec de la taula del Centre en el fons del restaurant per als 13 i fem un esmorzar opcional uns cercan la “negra” altres la blanca, altres truites i com no amanida i porró, acabant amb un cafè i chupito La tertúlia, com no es molt intensa, fins que hi ha toc de trompeta i encarem la baixada.
        No podria esser d'altre manera, en lloc de seguir el camí dels monjos fins el trencall del Cavall Bernat, l'Alfons ens porta per uns indrets, passant per un particular “Bolet” drecera va i ens trobem a l'inici de la llosa que tro-bem normalment al pujar del Cavall Bernat, uns per la dreta altres directes, altre cop canal avall i per la dressera fins arribar al Cavallot.
        Fem una foto, doncs el Cavall Bernat te una estelada nova, com molts cims de Catalunya, desde el 8 de setembre prèvia a la Diada i Via Catalana Ja només una baixada més i ja estem als cotxes.
        Un día esplèndid, un grup admirable, y amb 3 noves incorporacions “vacas sagradas” del Centre, en Joan Pique, Orland Pons i Leandre Deu i com no en Pere Abella ja recuperat de la seva operació.
        L'Alfons aquest cop a deixat la màquina de retratar a casa i tampoc a portat la super-càmara, moralment esta desfet, ja que després de 4 hores per al Carlit es va donar que no havia filmat rés, bé…no es del tot cert va filmar 30 segons…….. La Rosa i en Manel han sigut aquest cop els encarregats de la fotografia.
        Ens acomiadem i fins a la propera que ja tenim assenyalada per el proper dia 9 d'octubre d'enguany.

        Gràcies a tots.

        Alfons Capmany

        Album de Fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada