11 de març, 2015

49. El Matagalls

Com és tradició un cop a l’any anem al Montseny i al Matagalls.

Després de 4 anys, aquesta serà la primera vegada que no ens perdem… En Manel aquest cop no ha pogut gaudir i fer la seva crítica constructiva com cada any, i és que el Josep, xofer del Franquesa, és un professional i ens esperava al punt acordat sense cap contratemps.


Aquest cop el desplaçament era llarg i hauríem de disposar de 5 o 6 cotxes. S’ha comentat amb el grup, i feta una pregunta si estaven d'acord de contractar un autobús que ens porti al Montseny, ens deixi a Collformic i ens reculli a Sant Marçal. El resultat a estat unànime. Tots estan d’acord en contractar un autobús, que per 25 places resulta un cost per cadascú de 15 euros.


Parlem amb Franquesa de Rubí, és el proveïdor habitual del transport del Centre i a les 7 del matí ja ens tens cap al Montseny. Sortim 25 de Rubí, i en Feder amb la seva gossa i l’Esteva que ens esperaran a Collformic per proximitat del lloc de residència dels dos.



Sembla que el temps ens vol fer un obsequi, i ja tenim per primera vegada un dia de primavera. Sortim de Rubí a 7 graus i a mesura que anem pujant, ens trèiem roba, fins inclús algú que ja vol presumir de braços morenets i ja es posa únicament samarreta de mànega curta.



La pujada es fa a molt bon ritme i els 4,4 Km de pujada i desnivell de 559 metres, es fa en menys d’una hora i mitja. Això ens relaxa per poder gaudir a la creu, fer fotos i esmorzar, de forma pausada i ens dona forces per encarar, vers Sant Marçal, el camí de tornada.


La baixada es fa per sobre d’una catifa de fulles, i encara alguna resta molt petita de neu de les darreres nevades, però simbòlicament, ja que la temperatura està per sobre els 17 graus i no quedarà res de res. El paisatge no és el més bonic, ja que la tardor o l’hivern és més bonic, ho tindrem en compte per l’any proper.

Ja arribem al Bus, que ens esperava a les 13, i com que a les 12,30 ja arribem,  arranquem cap a Sant Celoni, aixi podem arribar a Rubí a les 14 hores, una molt bona hora llevat la distància, desplaçament, etc.

Durant el trajecte l’Alfons, fa un petit comentari , micròfon en mà, de les properes matinals, concretament la (50) que serà una matinal a La Mola, però de moltes sorpreses sobre i fora la taula d’esmorzar, doncs, són ja 5 anys de matinals i això ja es historia en el nostre estimat Centre Excursionista de Rubí.

També per al 7 i 8 de maig, participem aquest any als audiovisuals del Centre i el Manel està ja fen el muntatge, un muntatge que comporta temps i que ens oferim per si podem ajudar-lo al màxim, el caliu dels matinaries i llurs famílies sí que ens donarà ales per poder fer-ho amb la màxima dignitat i fen entendre a la gent, que aquestes matinals entre setmana són més entranyables dia a dia.

I abans de juliol tindrem la clàssica de MONTSERRAT, però aquest cop anirem cap a les Agulles, i gaudirem d’un parell de canals amb cara i ulls, és a dir, equipades però que ens feren gaudir molt, ja que darrerament si no tenim canals la gent infla els nassos i donat el parer de què no ha sigut una matinal com Déu mana.

L’Orland amb l’Alfons ja han fet una part del recorregut i en Pere Navarra també ha gaudit de les dites canals. Estem segurs de què tots podrem passar-les sense cap contratemps.

Han estat una matinal curta, solament de 8 Km, amb 3 hores 49 minuts de temps real, segons dades d’en Joan Urquizu, però amb un desnivell acumulat de pujada de 559 metres i baixada 593 metres.

Fins a la (50) no us la perdeu i una forta abraçada.

ALBUM DE FOTOS

Cronica: Alfons Capmany
Fotos: Alfons Capmany, Gabriel Alsina, Orland Pons, Manel Almendros i Rosa Alsina
Presentacio: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada