23 de setembre, 2020

105. Ruta prehistòrica

«Camí molt encisador» «Molt bé» «Zona desconeguda per a nosaltres» «Ha estat una descoberta per mi» «Amb roques prehistòriques molt interessants» «Camí fàcil i agradable» «Bones vistes del Montseny» «Sortida molt interessant i impressionant» «Sortida molt didàctica» «Paisatge molt natural i bonic»

He demanat si hi havia un voluntari per a fer la crònica, però no ha sortit cap, així que he fet aquest petit resum de les impressions que he sentit dels matinaires.

Aquesta ruta la vaig descobrir per casualitat, passant per la carretera de la Roca. Vaig veure una senyal que indicava «Ruta Prehistòrica» i com que sóc molt curiós, quan vaig poder, vaig anar a mirar el track del Wikiloc de la zona. Llavors vaig fer el meu recorregut, el més curt possible i que pogués incloure el màxim de «coses interessant» i així poder-la fer i gaudir-la en una bona matinal. Tota la zona és de granit, hi ha gran roques de diferents formes i la meteorització ha descompost el granit amb el sauló, que ens el trobem amb tot el camí.

Al començament de la ruta ja podem veure un dolmen (Can Gol II. El dolmen Can Gol I està dins d’una finca particular) i la Roca Foradada. Desprès hi ha la Roca de les Creus i el Tron del Rei. Més endavant trobarem el Plat del Rei, una altra roca curiosa.

Des de aquest punt ens dirigim al «Bosc Encantat o màgic», lloc on veiem tres escultures gravades a la roca de granit. La cara d’un indi, un maorí i un elefant. Gravades farà uns 40 a 50 anys per un autor desconegut. En aquest lloc recuperem forçes per pujar cap a l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, passant per la seva font, que és una mica pudent.

Desprès de veure l’ermita reprenem el camí cap el Turó de Céllecs on hi ha les ruïnes d’un poblat Ibèric (actualment està en procés de excavació arqueològica per la universitat de Barcelona). Però abans veiem unes magnífiques vistes del litoral del Maresme a on hi ha un lloc d’escalada.

La baixada la fem per cantò del Vallés, que hi ha una vista amplia del tota la plana dels vallessos. Encara ens trobem amb el dolmen de Céllecs i la Pedra de les Orenetes. Aquesta es una gran roca que encara es poden apreciar pintures rupestres. Aquí fem l’ultima foto de conjunt i ja tenim els cotxes a tocar.

Ha resultat una bonica matinal que el temps ha acompanyat força, humit al matí i calorós a la tornada. Ja esperem la pròxima matinal entre setmana!


Miquel Canals


















Fotografia i video: Francesc Massana, Miquel Canals i Rosa Alsina

Edicio i muntatge: Manel almendros+


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada