14 de setembre, 2016

65. La Canal del Pou del Gat


Qui tenia de dir, que després d'una nit de llampecs i trons, pluja, a les 7 del matí, ens retrobem per anar a Montserrat a l'Esquerdívol, aquest cop 18 matinaires, ja que a darrera hora em tingut 3 baixes dels habituals. Avui farem un tram de Montserrat que ja amb l'Orland altre cop havíem fet, però amb alguna variant, i aquest cop l'Orland m'ajuda a portar el timó de la matinal, marcant el pas d'entrada i pujada de la Canal del Pou de Gat.



Anem fins a l'aparcament proper a la cruïlla per arribar a l'accés del Monestir (aparcament) i la carretera d'Olesa, molt aprop del final del camí dels Degotalls i enfilem cap a la canal del Pou de Gat. Després d'una hora i mitja arribem a la carena que a l'esquerra ens portaria a l'Elefant i Sant Benet. Nosaltres aquest cop anirem cap Sant Antoni.

La pujada per la canal te uns 5 punts de grimpades i una amb equipament horitzontal. En alguns llocs, en estar la roca mullada fa que anem amb molta cura tots, i el companyerisme apareix com sempre, uns ajuda'n a l'altres i a mi concretament en tindre el maluc travat, inclús amb 3 punts amb fan el recolzament per poder aixecar més la cama i poder accedir sense cap més problema.




Quan arribem a l'Ermita de Sant Antoni l'espectacle és meravellós. No veiem res llevat la boira. De sobte apareix alguna que altra clariana i tenim al front el Cavall Bernat amb la imatge de la Moreneta a dalt del cim. Podem gaudir d'unes fotografies sensacionals. Aprofitem per esmorzar a l'Ermita i després ja baixem cap al camí que ve de Sant Jeroni, i ens adrecem cap al Pla dels Ocells.




Baixem tots per als trams de escales, pas dels francesos, Santa Anna, fins a arribar al Monestir, per cert ple de turistes. Ens parem a comprar mato a una de les pageses habituals, una noia molt joveneta i simpàtica.


Ja tots junts anem a agafar el Camí dels Degotalls fins a arribar a l'aparcament. No em volgut fer el camí transversal per evitar relliscades, llevat l'humitat per la pluja i evitar algun disgust.


Aquesta 65 ha estat per a mi avui una matinal especial, ja que, al operar-me la següent setmana, ha servit d'acomiadat temporalment fins a la tornada... Un temps sabàtic... Encara que dijous fem una assemblea els matinaires per determinar la continuïtat i repartiment, si escau, de matinals a fer durant l'any 2017 i les 3 restants d'enguany.

Així doncs m'he acomiadat de varis que demà no podran vindre, però tinc una sorpresa per a tots, és que he fet un llibre del resum i vida de les matinals, de les 65 que hem fet, amb estadística i un parell de fotos. Crec que els hi agradarà a la majoria, ja que tots som part de les matinals i entre tots s'han fet possibles i continuaran.....

Gràcies per compartir aquests 6 anys; gràcies per ésser tots uns amics fantàstics i entranyables; gràcies de tot cor....... Una forta abraçada a tots i fins aviat.

Alfons Capmany

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Gabriel Alsina, Manel Almendros, Miquel Canals, Orland Pons.

Edició i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada