09 de maig, 2018

84. Coll Bordoriol - Matagalls - Collformic

El dia esta marcat per la predicció de pluja per els vols de migdia, així que tots ben preparats per a la climatologia. Sortim a les 8:45h de Coll Bordoriol, per un preciós camí amb totes les possibles tonalitats de verds de la fageda. Passem per les fonts dels Pastors i  Llop. Des de aquí el camí s’estreny i puja fort; passem per la font de les formigues, be.. formigues voladores... realment font dels Mosquits i arribem a Coll Pregon, que ens rep inclús amb una ullada de sol per gaudir del verd intens de la gespa i arbres mentre esmorzem.



El Matagalls ens rep just quant les boires amenaçadores s’acosten per tal d’incorporar-se en requadre de l’objectiu de les càmeres fotogràfiques.



D’aquí, baixem amb direcció a la poc concorreguda font del Matagalls, que ben protegida per el taulat rodo i la fageda, proporciona un raig d’aigua fresca de les millors del Montseny.
Seguim camí pla i a l’esquerra per retrobar després d’un flanqueig tot passant per la font de l’Aplec, el camí que ens portarà a Collformic, on hi arribem als vols de la 1:00 on ens espera el bus de retorn a Rubi.

Quant estem a l’altura de Tona i per la finestra del bus mirem el Montseny. Hi esta caient un intens temporal.... El Montseny ens estima, ha endarrerit lleugerament la forta pluja per deixar-nos gaudir dels seus meravellosos entorns.

Orland Pons

ALBUM DE FOTOS

Fotos: Alfons Capmany, Eulalia Fradera, Magda Costa, Manel Almendros, mIquel Canals i Orland Pons

Edicio i muntatge: Manel Almendros

1 comentari: