17 de juliol, 2019

96B. La Gallina Pelada

Avui 17 de juliol, com cada any, tenim programada la “Estrella” i aquest cop anirem a cercar un indret en part desconegut, ja que farem la verten sud de la Serra d’Ensija, amb l'objectiu de fer cim a la Gallina Pelada (2327 M.) Anirem a dinar a Vallcebre, al restaurant la Rectoria, família de Barcelona coneguda de Rubi i socis del Centre.

Abans de la mateixa circular, una setmana abans, el Miquel i l'Alfons, fan el recorregut per a assenyalar al track i comprovar un parell de punts aeris, com una part del “Llosanques”, part final i a la baixada per el Torrent.


A las 6 del mati, ens trobem 20 matinaires a l,Escardivol. En Miquel i Nuria vindran des-de la Cerdanya i amb l'Angels i la Mercé ens trobarem a la benzinera abans de la tèrmica de Cercs.


Aparquem els cotxes al Pla de Fumanya, on figura un cartell de Peguera. 24 matinaires iniciem la matinal per la pista forestal de la dreta i, ja al primer kilòmetre, tenim dues baixes: l'Angels i la Carme, que no es troben gaire bé i prefereixen esperar-nos a l'aparcament a la tornada.

Pasem per la derruïda masia del Ferrus, casi toquem amb la ma la impressionant Roca del Ferrus. Aconseguim esmorzar tots junts fins al Coll del Estret, on coincidim amb una colla de Molins de Rei que estan també preparant el recorregut per una colla gran de 30.


Arribem al primer punt conflictiu. Algu te mereix i aixo fa que es ralentitsi la pujada. Amb ajuts i anim supera aquest tram. La roca esta seca i aixo facilita molt la grimpada . Arribem a la Roca Blanca (2.290 m.). Veiem el Pedraforca, el Cadi i el vol de dos impressionants falcons que ens meravellen, amb el seu vol majestuós i elegant,


Ja veiem la Gallina Pelada, alguns per las crestes, altres per el cami de sota, aconseguim arribar-hi. El tram ja es mes senzill i planer, ja que tot el mati em estat pujant. Fem la foto del grup.amb un fons del Pedraforca, que fa escalfar las maquines de tantes fotos.













































Ens adrecem cap el Refugi de Ensija, que esta obert i algu fa el cafetonet i altres a descansar, ja que el temps ja ens apreta i desistim de fer la Creu de Ferro (2297) i enfilem torrent cap a baix, seguin ls estaques i arribant a la 1,30 al aparcament.























Una circular que completem amb 6 hores, una distancia de 14,39 km. i un desnivell guanyat de 879 metres. A las 2 de la tarda en punt ja estem a la Rectoria de Vallcebre. Som rebuts amb una beguda de benvinguda. Esperem a las 2,30 per dinar al menjador de dintre

Un dinar molt exquisit. Tothom gaudeix dels plats dia avans escollits i després de que l'Alfons desitje bon estiu a tots, donant gracies al Miquel I aquest explicant les properes activitats del 70 aniversari del Centre.


Donem per acabada la Matinal i sortint comença a ploure, preludi d'un diluvi, que de Berga fins a Rubi ens acompanyarà.

Alfons Capmany


Fotografia i video: Alfons Capmany, Eulàlia Fradera, Gabriel Alsina i Miquel Canals

Edició i muntatge: Manel Almendros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada